«Εδώ και μία δεκαετία "τρώμε ξύλο". Δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι. Πάμε από το κακό στο χειρότερο», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

 

Με το ράλι τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα να είναι ασταμάτητο ο κ. Δεμπάς δηλώνει πως: 

 

«Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά υπάρχει κατήφεια και αγωνία. Ζητάμε από την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά τώρα που το έχουν ανάγκη και όχι μετά από δύο μήνες, όταν θα είναι αργά». 

 

«Η κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες ενέργειες, αλλά δεν φτάνει και λέμε: Μειώστε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Έχει τρόπους και εργαλεία να πάρει αποφάσεις. Μείωση ΦΠΑ, μείωση ΕΦΚ, ενίσχυση στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Είναι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν τώρα», λέει ο κ. Δέμπας. 

 

«Έχουμε 21 χώρες στην Ε.Ε που προμηθεύονται μεμονωμένα από την αγορά φυσικό αέριο ή πετρέλαιο και πχ η Γερμανία πετυχαίνει ανταγωνιστικές τιμές και η Ελλάδα χειρότερες. Δεν υπάρχει μία πρόταση κοινής πολιτικής. Ακόμα δεν έχουμε φύγει από την επιτροπεία της τρόικας. Συνεχίζουμε να είμαστε σε καθεστώς επιτήρησης. Όλα αυτά είναι αποφάσεις που παίρνουν κάποιοι άλλοι, σημειώνει. 

 

Επίσης αυτό που ανησυχεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου είναι ότι οι αυξημένες τιμές ενέργειας σε συνδυασμό με την χαμηλή αγοραστική δύναμη θα φέρουν λουκέτα σε επιχειρήσεις. 

 

Για τον τουρισμό είπε ότι: "όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Είναι νωρίς. Υπάρχει μπροστά μας ένα χρονικό περιθώριο να έρθει ηρεμία".

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: