Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου στην Καβάλα ο επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς ύστερα από έρευνες που έκανε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για τον εντοπισμό του. Η σύλληψη ήρθε στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση που κατέθεσαν 11 δημοτικοί σύμβουλοι της Θάσου, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν μήνυση για απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύλληψη του Ανδρέα Χτενά από την αρχή του μήνα.

 

Οι άλλες δύο σχετίζονταν με την λειτουργία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Σαλιάρα της Θάσου. Στην πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας την Κυριακή 2 Αυγούστου (δείτε σχετικά εδώ) είχε κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη από την Καβάλα. Είχαν γίνει μάλιστα και κατασχέσεις επαγγελματικού εξοπλισμού (δείτε σχετικές πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ).

 

Η δεύτερη σύλληψη είχε γίνει την Τετάρτη 5 Αυγούστου γιατί ενώ δεν είχε ακόμη εκδικαστεί η πρώτη υπόθεση, η επιχείρηση στη Σαλιάρα εξακολουθούσε να λειτουργεί (δείτε σχετικά εδώ).

 

Η τρίτη σύλληψη Χτενά σχετίζεται εμμέσως με την εν λόγω επιχείρηση. Την περασμένη Δευτέρα 10 Αυγούστου επρόκειτο να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με δεκάδες θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ένα από αυτά αφορούσε σε αίτημα του Ανδρέα Χτενά για την αδειοδότηση της επιχείρησης στη Σαλιάρα. Ωστόσο, η συνεδρίαση δεν είχε απαρτία και έτσι αναβλήθηκε.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Χτενάς μετέβη στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου όπου παρευρίσκονταν μέλη της πλειοψηφίας, μετά την αναβολή της συνεδρίασης. Εκεί εκτυλίχθηκε ένα επεισόδιο σε αρκετά υψηλούς τόνους το οποίο κατέληξε την επομένη, δηλαδή το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου σε κατάθεση μηνύσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μηνύσεις σχετίζονται με απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας των δημοτικών συμβούλων και με συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Μετά το χθεσινό εντοπισμό και σύλληψή του, ο Ανδρέας Χτενάς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας για τη δίκη του τρίτου αυτοφώρου που αφορά στις μηνύσεις. Εξάλλου, για σήμερα ήταν προγραμματισμένη και η δίκη του πρώτου αυτοφώρου που είχε αρχικά αναβληθεί.