γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Σε ετοιμότητα να τροποποιήσει το δρομολόγιο της γραμμής του Βύρωνα (Νο 1) βρίσκεται το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας καθώς το επόμενο διάστημα το έργο κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου θα συμπεριλάβει και την οδό Κολοκοτρώνη. Για την ώρα κλειστή είναι η οδός Βάσσου όπου στο σημείο ο εργολάβος έχει ήδη αρχίσει να τοποθετεί τις σωλήνες του δικτύου. 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Γιάννη Χαλεπιάδη η διέλευση της γραμμής 1 θα σταματήσει από την οδό Κολοκοτρώνη μόλις δοθεί το πράσινο φως από τον εργολάβο ότι ξεκινά τις εργασίες. «Αυτό θα γινόταν από τις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο ενημερωθήκαμε ότι το έργο δεν προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό κι έτσι ακόμα δεν έχει φτάσει στην οδό Κολοκοτρώνη» λέει στο KavalaNews.gr ο κ. Χαλεπιάδης.

 

Ωστόσο από την Τρίτη 1 Μαρτίου το Αστικό ΚΤΕΛ έχει διακόψει το απογευματινό δρομολόγιο της γραμμής του Βύρωνα αφενός γιατί προετοιμάζει το κόσμο για την προσωρινή διακοπή της γραμμής και αφετέρου διότι τις απογευματινές ώρες το επιβατικό κοινό είναι λιγοστό με αποτέλεσμα να μην συμφέρει οικονομικά. Όσοι θέλουν να κατέβουν στην οδό Κολοκοτρώνη τις απογευματινές ώρες θα ακολουθούν τη γραμμή 11 και θα κατεβαίνουν στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού. 

 

Η γραμμή θα επανέλθει και στα απογευματινά δρομολόγια μόλις ολοκληρωθεί το έργο στην οδό Κολοκοτρώνη λέει ο κ. Χαλεπιάδης. 

 

Τώρα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και για όσο διακοπεί η διέλευση της γραμμής 1 από την οδό Κολοκοτρώνη θα ισχύουν τα εξής: 

 

Το λεωφορείο του Βύρωνα δεν θα εισέρχεται πλέον στην οδό Φαβιέρου και από εκεί στην οδό Κολοκοτρώνη. Από την οδό Σαππαίων και τον Τίμιο Σταυρό θα κατεβαίνει την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας ακολουθώντας το δρομολόγιο της γραμμής Νο 11. 

 

Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση στην τροχαία Καβάλας για το αν η οδός Κολοκοτρώνη κλείσει και για τα οχήματα προκειμένου να διευκολυνθούν τα έργα, λέει ο κ. Χαλεπιάδης. 

 

Πάντως όπως εξηγεί, σύμφωνα με τον εργολάβο, προϋπόθεση για να κλείσει η οδός Κολοκοτρώνη είναι να δοθεί πρώτα στην κυκλοφορία το ρεύμα εισόδου στην πόλη από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού ώστε να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στην οδό Σαππαίων.