Με ερώτηση τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας και Απόστολος Αβδελάς ρωτούν αν υπάρχει η πρόθεση για επανασύνδεση της Νέας Περάμου με τη Θάσο

 

Η ερώτηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά το αίτημα των επαγγελματιών της Νέας Περάμου (δες ΕΔΩ).

 

Η ερώτηση των βουλευτών: 

 

"Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου Καβάλας, αναδεικνύεται το θέμα της επαναφοράς και επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Νέα Πέραμος - Θάσος. 

 

Το λιμάνι της Νέας Περάμου Καβάλας απέχει μόλις 4 χλμ. από τον Κόμβο της Εγνατίας Οδού «Άγιος Ανδρέας» που καθιστά τη Νέα Πέραμο προσιτό καλοκαιρινό προορισμό δεχόμενη εκατοντάδες επισκέπτες όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 

Η δε Θάσος, ως κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες οδικώς δια των υφιστάμενων ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Λαμβάνοντας τώρα υπόψη τα ισχύοντα στοιχεία ότι από τη Νέα Πέραμο μεταφέρονται προς τη Θάσο μόνο καύσιμα αλλά και ότι μια επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νέας Περάμου με Θάσο θα ανακούφιζε, ως ένα βαθμό, από την κυκλοφοριακή συρροή οχημάτων το κέντρο της Καβάλας, ιδιαίτερα κατά την άφιξη τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες, καθίσταται αναγκαία η επαναλειτουργία της αναφερόμενης πορθμειακής γραμμής.

 

Επιπλέον, θα έλυνε και μερικώς το πρόβλημα του επαρχιακού οδικού άξονα από τον κόμβο του αεροδρομίου της Χρυσούπολης (Εγνατία Οδός) μέχρι την Κεραμωτή, το σχετιζόμενο με την αυξημένη κίνηση οχημάτων και φορτηγών κατά τη θερινή περίοδο.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε να επαναλειτουργήσετε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Νέας Περάμου με Θάσο, δεδομένης και της θετικής γνωμοδότησης του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Περάμου για ένταξή της στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-2023, η οποία επιπροσθέτως θα αποβεί οικονομικώς προσοδοφόρα;"

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές:  

 

Αβδελάς Απόστολος

Χήτας Κωνσταντίνος.