Μία πρόγνωση η οποία είναι νωρίς να επιβεβαιωθεί φαίνεται από ένα προγνωστικό μοντέλο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Μάκης Ζουμπλιός και δείχνει για πολύ χιόνι τις επόμενες ημέρες.

 

«Μόνο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας το οποίο εμείς οι νεότερες γενιές σίγουρα δεν το έχουμε δει στη πράξη», δηλώνει ο διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός στον KavalaNews 102.8

 

«Το μοντέλο gfs δίνει χιονοπτώσεις από το Σάββατο τα ξημερώματα και για 50ωρες συνεχόμενες ώρες. Το πιο πιθανό είναι να ανατραπεί αυτή η μακροπρόθεσμη πρόγνωση, απλά και σαν υπόθεση εργασίας τέτοιας διάρκειας χιονόπτωση δεν θυμάμαι να την έχω ξαναδεί σε ψηφιακή μορφή» συμπληρώνει ο κ. Ζουμπλιός. 

 

Όπως εξηγεί, ο χάρτης μέσα στις επόμενες δέκα μέρες το ύψος του χιονιού που στην παραλιακή ζώνη το δίνει μέχρι και στους 50 πόντους. 

 

Αυτό που τονίζει ο κ. Ζουμπλιός είναι ότι: «Δεν πρόκειται ασφαλή πρόγνωση. Τα άλλα μοντέλα δεν δείχνουν κάτι έντονο. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει πιο ασφαλής πρόγνωση. Είναι σενάριο. Η πρόγνωση είναι ασφαλής 48 ώρες πριν». 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: