Για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μέχρι και 30% κάνει λόγο ο γιατρός Νίκος Κιοσές εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. 

 

«Ποιο το κόστος να ανοίξουν δύο-τρεις εβδομάδες αργότερα. Τί θα κόστιζε; Η μαζική μετάδοση θα ανακοπεί αν τα σχολεία ανοίξουν αργότερα», είπε στον KavalaNews 102.8 ο κ. Κιοσές.

 

Κοροϊδία τα self test

 

«Το self test είναι κοροϊδία. Πολλοί γονείς δεν το κάνουν. Επίσης τα self test που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι κινέζικα των οποίων η ευαισθησία δεν έχουν σχέση με τα τεστ των πολυεθνικών εταιριών. 

 

Αυτό γίνεται διότι στην χονδρική αγορά κοστίζουν 2 ευρώ, ενώ τα επώνυμα των πολυεθνικών με ευαισθησία πάνω από 90% κοστίζουν 8-10 ευρώ. Να η ευθύνη του κράτους», τονίζει ο κ. Κιοσές. 

 

«Θα είχε νόημα να διενεργηθεί rapid test από εξειδικευμένο προσωπικό στα σχολεία», συμπλήρωσε». 

 

«Η ευτυχής συγκυρία»

 

«Στα όρια της ευλογίας. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι ενώ έχουμε τόση διασπορά και τόσα κρούσματα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη αύξηση νοσηλειών και κυρίως διασωληνωμένων. 

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα νοσήσει πολύς κόσμος. Με ήπια συμπτωματολογία και έτσι στο άμεσο μέλλον είμαστε κοντά στο τέλος. 

 

Αυτό που συμβαίνει πάντα είναι ότι ο ιός με τις διαδοχικές μεταλλάξεις εξασθενεί σε ότι αφορά τη λοιμογόνο δράση του, αυξάνοντας τη μεταδοτικότητα του. Μία μικρή επιφύλαξη, αν και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες που να συνδυάζει την Δέλτα και την Όμικρον», είπε ο Νίκος Κιοσές. 

 

Επίσης τόνισε ότι: «Από την Όμικρον μπορείς να κολλήσεις τρεις και τέσσερις φορές. Προκαλεί ήπια συμπτωματολογία, κυρίως στους πλήρως εμβολιασμένους». 

 

Τόνισε ότι δεν ακυρώνεται η αξία του εμβολιασμού. Εκτίμησε ότι στα τέλη του μήνα θα έρθει η αποκλιμάκωση στα κρούσματα. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: