Συνολικά 45 μαθητές από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, δεν πηγαίνουν στο σχολείο, επειδή οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά να υποβάλλονται σε self test, αλλά ούτε και να φορούν μάσκα. 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας οχτώ οικογένειες μαθητών Δημοτικού και έξι νηπιαγωγείου, δεν επιτρέπουν τα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία λόγω μάσκας και τεστ.

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας 18 παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή τη στιγμή, δεν παρακολουθούν μαθήματα στις σχολικές τους μονάδες επειδή οι γονείς τους δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” μίλησε για το θέμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Όπως είπε, τα παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των γονιών τους στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη είναι 45. Οι γονείς τους έχουν ενημερωθεί για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η μακρά απουσία απο την εκπαιδευτική διαδικασία και την κοινότητα του σχολείου.

 

Επίσης με νομοθετική ρύθμιση των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης την οποία κατέθεσαν στη Βουλή επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

 

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.