Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εμμανουηλίδης Δημήτρης και Ιωαννίδης Ηλίας επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, τον διοικητή του ΙΚΑ κ.Θεωνά Γιάννη. Σε προγραμματισμένη σύσκεψη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του ιδρύματος στο νησί της Θάσου.

Οι δύο βουλευτές εξουσιοδοτήθηκαν από τη διοίκηση και από τον κ. Θεωνά προσωπικά να μεταφέρουν την επιθυμία και τη διάθεση της νέας διοίκησης για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της π.ε. Καβάλας.

Όσον αφορά τη μεταφορά του αρχείου της υπηρεσίας από το Λιμένα της Θάσου στην πόλη της Καβάλας, υπήρξε η απόλυτη διαβεβαίωση και δέσμευση του κ. Θεωνά ότι αυτό σε καμία περίπτωση δε θα σημάνει υποβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών που παρέχονται ήδη στο νησί. Η εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού θα εξασφαλίζεται στο ακέραιο από τα γραφεία του ιδρύματος στη Θάσο.

Μάλιστα με βάση το νέο σχεδιασμό του ΙΚΑ οι υπηρεσίες που παρέχονται στου κατοίκους του νησιού θα αναβαθμιστούν, ενώ άμεσα θα ενισχυθεί το κατάστημα των Λιμεναρίων με ανθρώπινο δυναμικό.

Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές του νομού θα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουν στην κατεύθυνση υλοποίησης των δεσμεύσεων του διοικητή.