γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Υπό κατάληψη τελεί από τις 12:30 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου το Λύκειο και το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. 

 

Μάλιστα τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο κτίριο φοράνε τις κουκούλες των φούτερ τους και μάσκες ενώ ανέβηκαν στην ταράτσα και άναψαν και πυρσούς. 

 

Τα αιτήματα που έστειλαν στη διευθύντρια του Λυκείου Αρετή Κώτση είναι κατάργηση της βάσης εισαγωγής, απαλλαγή από τη χρήση της μάσκας στους ανοιχτούς χώρους, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως 

 

Το kavalaNews μίλησε με την πρόεδρο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου του λυκείου Λιμένα Άντζελα Τόρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν προηγήθηκε συνέλευση μαθητών ως είθισται για να αποφασιστεί η κατάληψη και να διαμορφωθούν τα αιτήματα. 

 

Το γεγονός επιβεβαίωσε η πρόεδρος του 15μελούς ωστόσο διέψευσε σενάρια πως ίσως η κατάληψη να συνδέεται με αυτή της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη στην οποία είχαν παρεισφρήσει μέλη της Χρυσής Αυγής. «Δεν πιστεύω ότι οι συμμαθητές μου που συμμετέχουν στην κατάληψη θα επέτρεπαν να γίνει κάτι τέτοιο», είπε η Άντζελα Τόρα 

 

Τα μαθήματα πάντως όπως ενημερώνουν οι διευθυντές των σχολείων όσο θα διαρκέσει η κατάληψη θα συνεχιστούν κανονικά μέσω webex.