κατάληψη

Με επιστολή τους οι μαθητές του 3ου Λυκείου και του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας, μιλούν για τα αιτήματα τους που τους ώθησαν να προχωρήσουν στην κατάληψη, ζητούν στήριξη από τους γονείς

Σε κατάληψη βρίσκεται από την Δευτέρα το 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας. «Έχουμε σκοπό να την συνεχίσουμε αν δεν ακουστούμε», λένε στον KavalaNews 102.8 μαθητές του σχολείου. 

Σύμφωνα με όσα είπαν οι μαθητές στους καθηγητές, η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υπάρχει κάποια απόφαση των μαθητών για αποχώρηση.

Απέχουν από τα μαθήματά τους μαθητές της 1ης και της 2ας Λυκείου του 2ου Λυκείου Καβάλας αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των τμημάτων που προχωρά το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Υπό κατάληψη τελεί και το γυμνάσιο Κρηνίδων για τον ίδιο λόγο. 

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου, το 6ο Γενικό Λύκειο, το Μουσικό Γυμνάσιο και το Μουσικό Λύκειο Καβάλας, σχολεία που συστεγάζονται στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου. 

Υπό κατάληψη τελεί από τις 12:30 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου το Λύκειο και το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. 

Οι καθηγητές είναι έτοιμοι για να αρχίσουν τηλεκπαίδευση αν δεν λήξει μέχρι το βράδυ η κατάληψη των μαθητών στο Λύκειο του Λιμένα Θάσου (δες ΕΔΩ), είπε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.  

 

Σε κατάληψη προχώρησαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής 31 Ιανουαρίου οι μαθητές του Λυκείου Λιμένα λίγες ώρες πριν την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μαθητής που συμμετείχε στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου, στο Σουφλί Έβρου, έπεσε από τη στέγη που είχε ανέβει και τραυματίστηκε σοβαρά

«Υπήρξε ένα κύμα κινητοποιήσεων το οποίο έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα περισσότερα σχολεία άνοιξαν» τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

 

Στο σχολείο λίγο πριν τις 11:00 το πρωί έφτασε η αστυνομία η οποία ζήτησε από τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη και να επιστρέψουν στις τάξεις τους αλλιώς θα κινηθεί εναντίον τους αυτόφωρη διαδικασία. Τα παιδιά υπό την απειλή ενός τέτοιου ενδεχόμενου έληξαν την κατάληψη

Σε κατάληψη τελεί το Λύκειο Λιμένα στη Θάσο από νωρίς το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές του Λυκείου έχουν αποκλείσει την είσοδο στους καθηγητές και στους μαθητές του Γυμνασίου που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Τα αιτήματα των μαθητών είναι η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων και η μή χρήση μάσκας

Εκτονώνεται η αντίδραση των μαθητών στο 2ο Λύκειο στο 7ο και στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας που από το πρωί τελούσαν υπό κατάληψη, σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αποστόλου Βαγενά. 

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του αναρχικού χώρου με αίτημα να μην εκκενωθούν οι χώροι που τελούν υπό καταλήψεις στην Καβάλα. 

Σε κατάληψη τελεί από το πρωί (Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου) το διοικητήριο Καβάλας από τους αγρότες του νομού που αν και αποχώρησαν από τα μπλόκα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εμμένοντας στις αρχικές τους θέσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Συμβολική κατάληψη θα πραγματοποιηθεί κατάληψη-διαμαρτυρία στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ στην Καβάλα την Πέμπτη 15-10-2015 και ώρα 11:00 από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΑΜ με αίτημα την απόσυρση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου για τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΤΑΑ