Μετά την απάντηση που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Φώτης Καραλίδης επανέρχεται, σηκώνοντας ακόμη ψηλότερα τους τόνους. Παρακάτω θα δείτε όλο το ιστορικό της κόντρας.

Λέει στην ανταπάντησή του ο Φώτης Καραλίδης τα εξής:

 

 

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για την αποκατάσταση της αλήθειας στην δική σας ανακριβή τοποθέτηση, λόγω ίσως «κακής πληροφόρησης» σας επί του κοινού Δελτίου Τύπου των παρατάξεων της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Διότι ποτέ η αλαζονεία, η υπεροψία, ο ναρκισσισμός, ο μικροηγεμονισμός και το παπικό αλάθητο δεν προσέδιδαν κύρος στην όποια «Δημόσια Ζωή» μας.

Επικεφαλής της παράταξής μας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είμαι βάσει δημοκρατικών και προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών. (Αν σας ενοχλεί να μας το πείτε…).

 Στο Δελτίο Τύπου μας καμμία αναφορά σε  καρέκλες, πίνακες και δημόσιες σχέσεις (καφέδες) δεν γίνεται… Προφανώς η προσπάθειά να δικαιολογηθείτε – απολογηθείτε σας ενοχοποιεί και όπως λέει ο λαός μας «έχετε την μύγα και μυγιάζεστε».

Βεβαίως είναι «χλιδή» και περιττή δαπάνη η ενοικίαση γραφείου στον Λιμένα Θάσου, όταν υπάρχει νεόδμητο, ευρύχωρο και πολλών τετραγωνικών κτίριο, με άνετη πρόσβαση για τους πολίτες και με έναν μόνο υπάλληλο που μάλιστα τον βάλατε να κάνει και την εισήγηση της αναγκαιότητας αυτής. (Ήταν μήπως τυχαία και υποψήφιος του συνδιασμού σας;)

Σίγουρα αναφερόμενος στην «τεράστια» προσπάθεια επανεκκίνησης, θα εννοείτε  την αναποτελεσματικότητά σας στα εξής: στις διεκδικήσεις, στην υλοποίηση των έργων, στην οικειοποίηση των έργων άλλων , στην εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης για την περιφέρεια ΑΜ-Θ και στην αναβλητικότητα και την καθυστέρηση του νέου ΕΣΠΑ. Η παραγωγικότητα σας περιορίζεται σε ανέξοδη και ανούσια έκδοση πολυάριθμων Δελτίων Τύπου, θέλοντας να πείσετε τους εαυτούς σας ότι παράγετε έργο. Εκτός εάν η επανεκκίνησή σας εκδηλώνεται με την αύξηση δαπανών των Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής για λόγους ευπρέπειας, κατά δική σας ομολογία.

Κάνατε αναφορά στα στοιχεία της eurostat 2010-13 για την Περιφέρεια μας, προφανώς παρακινούμενος από το Δελτίο Τύπου του κ. Παυλίδη για το ΑΕΠ της ΠΑΜΘ, όμως σίγουρα «αγνοείτε» ότι για την οικονομική κρίση, το κλείσιμο των εργοστασίων στην περιοχή, την ανεργία, τη μείωση των εισοδημάτων, την πτώση της παραγωγικότητας, την μετανάστευση νέων και επιχειρήσεων, δεν έχει καμμία αρμοδιότητα η αιρετή Περιφέρεια και είναι ελάχιστες οι δυνατότητες παρέμβασης της.

 Όσο δε για την «μετακόμιση – φούσκα - Καραλίδη» θα σας πω μόνο αυτό… για να θυμάστε το ποσό!!! Το ετήσιο όφελος από την μείωση των λειτουργικών εξόδων των τεσσάρων (4) υπηρεσιών που μετακόμισαν στο κτίριο του Διοικητηρίου Ξάνθης είναι περίπου 250.000 ευρώ ανά έτος, δηλαδή στα τέσσερα και πλέον χρόνια από τη στιγμή της μετακόμισης το όφελος για την Περιφέρεια είναι πάνω από ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.

 Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, «φυσικά και δεν μπορεί να είμαστε ίδιοι Κύριοι»!

                                                                       

Από το γραφείο τύπου της Κοινωνικής Συμμαχίας

ο Επικεφαλής

Φώτης Καραλίδης

 

Για την απάντηση του Θόδωρου Μαρκόπουλου στην οποία ανταπαντά ο Φώτης Καραλίδης, δείτε εδώ 

Για την αρχική ανακοίνωση των δύο παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ σχετικά με το γραφείο της Θάσου, δείτε εδώ