Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους υποστηρίζει θερμά και έμπρακτα κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που βοηθά την ανάπτυξη νέων κινηματογραφικών ιδεών και σχεδίων, προσφέρει εκπαίδευση στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου  και ενθαρρύνει την επικοινωνία των κινηματογραφιστών απ’ όλα τα μέρη της γης.

 

Ταυτόχρονα υποστηρίζει οικονομικά την παραγωγή μίας τουλάχιστον ταινίας μέσα από θεσμοθετημένο χρηματικό έπαθλο της Finos Film, ενώ δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν το project τους σε σημαντικούς δυνάμει χρηματοδότες και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

To 2009, το Φεστιβάλ Δράμας δημιούργησε την εκπαιδευτική πλατφόρμα DRAMA MINI TALENT LAB, η οποία μέσα στα έξι χρόνια της λειτουργίας της έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει διεθνώς, χάρη στη δυνατότητά της να ενσωματώνει συνέχεια νέες τεχνικές στην εκπαιδευτική της διαδικασία και να στηρίζει την εξωστρέφεια των νέων δημιουργών προάγοντας ταυτόχρονα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

 

Από πέρυσι, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας δημιουργήσαμε ένα τετραήμερο εργαστήριο PITCHING στο οποίο εξειδικευμένοι εκπαιδευτές επιμορφώνουν σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς απ’ όλον τον κόσμο των οποίων τα treatments ή τα σενάρια έχουν ήδη επιλεγεί,   με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους έως 15’ και με τελικό στόχο, την τελειοποίηση της πρότασης τους για την ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χορηγία της Finos Film και του OTE TV.

 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες διδάσκονται:

 

  • Διαμόρφωση και προβολή της ιδέας του σεναρίου, τεχνικές παρουσίασης και interactive gaming [εκπαιδεύτρια: η σκηνοθέτης και υπεύθυνη του εργαστηρίου ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ]
  • Δραματουργία και story mapping [εκπαιδεύτρια: η σκηνοθέτης και δραματουργός ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ]
  • PITCHING TIPS and CAREER [guest tutor: ο σκηνοθέτης BOBBY ROTH]

 

 Το εργαστήριο ολοκληρώνεται μ’ ένα ολοήμερο PITCHING FORUM - όπου τα 10 επιλεγμένα σχέδια παρουσιάζονται σε έλληνες και ξένους παραγωγούς, εκπροσώπους καναλιών, φεστιβάλ, κ.ά ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης και να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεχωρίσουν στη διεθνή αγορά.

 

Σημαντική παράμετρο σε αυτό αποτελεί, το εδώ και 21 χρόνια ισχυρό διεθνές προφίλ του Φεστιβάλ που μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις του προάγει την ενεργή συναναστροφή και συνεργασία κινηματογραφιστών απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης και επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών, τον υψηλό συναγωνισμό στις ιδέες, το στυλ  και τις διεθνείς τάσεις στο χώρο της έβδομης τέχνης.

 

Στο περσινό PITCHING FORUM έγιναν δεκτά ολοκληρωμένα σχέδια και σενάρια από όλο τον κόσμο. Μαζί με τις ελληνικές συμμετοχές κατατέθηκαν project από  Γαλλία,  Ιαπωνία, Τσεχία, Ουκρανία κ.ά.

 

 

Eκτός από την υψηλή εκπαιδευτική αξία του personal tutoring, το Drama Pitching Lab  δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για παροχές από τους χορηγούς του, ενώ το καλύτερο project  θα λάβει χρηματικό έπαθλο από τη Finos Film, ως βοήθεια για την ολοκλήρωση της παραγωγής.

 

 

Η περσινή νικήτρια Eleonora Velinova [FYROM,] που με το σενάριό της «FIGHTING FOR DEATH» απέσπασε το βραβείο της FINOS FILM για το καλύτερο project, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία γυρισμάτων.

 

                                               

 

                                             

PITCHING LAB 2015

Guest Tutor

ΒΟΒΒΥ RΟΤΗ

 

Προσκεκλημένος εκπαιδευτής του εργαστηρίου φέτος θα είναι ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Bobby Roth, γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές Lost, Prison Break, The Insiders και από επεισόδια των σειρών Grey's Anatomy, The Mentalist, Criminal Minds, Without a Trace, κ.ά, καθώς και από τις ταινίες: Heartbreakers, Circle of Power, The Boss' Son , Independence Day.

 

 Ο Bobby Roth είναι επίσης ένας καταξιωμένος δάσκαλος που παρήγαγε πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τη μορφή μιας σειράς ντοκιμαντέρ για σκηνοθέτες, σεναριογράφους και γενικότερα επαγγελματίες του κινηματογράφου, της οποίας επιλεγμένα επεισόδια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ειδικό αφιέρωμα- ανοιχτό master class, οι συμμετέχοντες και καλεσμένοι του φεστιβάλ.

 

Η επίσκεψη του Bobby Roth για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής στην Ελλάδα.