Στην Καβάλα θα βρίσκεται το απόγευμα ο νέος (από τον περασμένο Απρίλιο) πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Στουπής. Όπως έγινε γνωστό, θα γίνει σύσκεψη στις 19:30 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, στην οποία έχουν κληθεί βουλευτές, δήμαρχοι του νομού, οι πρόεδροι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου και Καβάλας, των Αγροτικών Συλλόγων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας και της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ Καβάλας.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα θέματα ασφαλιστικής κάλυψης από τον ΕΛΓΑ στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Θάσου. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί –σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από την Περιφέρεια- εκπρόσωποι των ελαιουργικών συνεταιρισμών της Θάσου, των μόνων σε όλο το νομό που δεν πήραν καθόλου αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν.

Το άλλο περίεργο, βάσει της ίδιας ενημέρωσης, είναι το γεγονός ότι η σύσκεψη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία θα επιτραπεί μόνο η λήψη φωτογραφιών και η καταγραφή της εισαγωγικής τοποθέτησης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Η απόφαση αυτή «χρεώνεται» στον οικοδεσπότη της συνάντησης, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

 

Στάση στην Καβάλα

στο πλαίσιο περιοδείας

 

Σημειώνεται ότι η παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Καβάλα, εντάσσεται σε ένα πλαίσιο περιοδείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επισκέπτεται περιοχές που επλήγησαν από τις φετινές πλημμύρες με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας των αποζημιώσεων σε σχέση με τις ζημιές στις καλλιέργειες.

Η περιοδεία άρχισε την Τρίτη με επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη με συναντήσεις που έχει στον Έβρο το πρωί και αργότερα μέσα στη μέρα σε περιοχές του Νομού Ροδόπης με καλλιέργειες κερασιών (Δύμη, Αγίασμα και Θάμνοι Ιάσμου) και του Νομού Ξάνθης με καλλιέργειες ακτινιδίων (Γενισέα και Κουτσό Αβδήρων).

Μετά την βραδυνή σύσκεψη στην Καβάλα θα ακολουθήσει την Πέμπτη 4 Ιουνίου συνάντηση με το προσωπικό και του προϊσταμένους του υποκαταστήματος Καβάλας του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια επίσκεψη στα Τενάγη Φιλίππων για ενημέρωση επί των ζημιών στις καλλιέργειες της περιοχής. Αργότερα θα επισκεφθεί πλημμυρισμένες περιοχές του Στρυμόνα και θα ακολουθήσει σύσκεψη το απόγευμα στο Νέο Σκοπό Σερρών. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου προγραμματίστηκε σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τοπικούς φορείς.

 

 

Ποιος είναι ο νέος

πρόεδρος του ΕΛΓΑ

 

 

Ο Νίκος Στουπής γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας το 1960. Είναι Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι ειδικευμένος σε ζητήματα Ποιοτικής Γεωργίας (Εναλλακτικές μορφές, Βιολογική, Συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Περιβαλλοντικά), οικονομοτεχνικών μελετών στο αγροπεριβαλλοντικό χώρο και σε θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Διαθέτει επιστημονική εμπειρία στα θέματα της αγροτικής πολιτικής, της ΚΑΠ, της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου. Συμμετείχε στην εκπόνηση μελετών για την αειφορική διαχείριση του Υδροβιότοπου της Λίμνης του Δύστου και την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Ο Νίκος Στουπής, προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετέχει από 15 χρονών στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στην αριστερά. Οργανώθηκε στην Μαθητική Οργάνωση Δημοκρατικής Νεολαίας και αγωνίστηκε ενεργά ως στέλεχος του Κομμουνιστικού και του Αριστερού Κινήματος. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας στο ΑΠΘ, του Συλλόγου Ευβοέων Φοιτητών Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Κ.Σ. της ΦΕΑΠΘ).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Βοιωτίας – Ευβοίας και συμμετέχει ενεργά στα κοινά, στους αγώνες της αυτοδιοίκησης, στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον και στο περιβαλλοντικό κίνημα. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και στην γραμματεία των Συντονιστικών Επιτροπών ενάντια στον Λιθάνθρακα και στην καύση του από την ΑΓΕΤ.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014, όταν ο σημερινός αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διεκδικούσε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Στουπής τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ΕΛΓΑ τον περασμένο Απρίλιο.