Ένα πολύ σημαντικό έργο για την επεξεργασία των βιοαποικοδομήσιμων αποβλήτων κήπων και πάρκων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

 

Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης πρασίνων στις Κρηνίδες, συνολικού προϋπολογισμού 747.110,57 ευρώ, η οποία, αποσπώντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στις τέσσερις συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας. 

 

Ο εξοπλισμός διαχείρισης βιοαποβλήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια ενός φορτωτή και ενός κινητού θρυμματιστή κλαδιών.

 

Το χρονοδιάγραμμα

 

Η κατασκευή της απαραίτητης υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του α' εξαμήνου του 2022. Η παροχή της υπηρεσίας θα ξεκινήσει κατά το β' εξάμηνο του 2022.

 

Στο ίδιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντάχθηκε και η διαχείριση βιοαποβλήτων στους ΟΤΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προϋπολογισμού 2.422.941,40, με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Διαχείρισης Απορριμμάτων ΑΜ-Θ. 

 

Μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος Καβάλας θα προμηθευτεί δύο οχήματα συλλογής, 15.050 εσωτερικούς κάδους και 1.600 μικρούς και μεγάλους κάδους εξωτερικών χώρων.

 

Η διαδικασία των προμηθειών και η θέση του συστήματος σε λειτουργία αναμένεται να ολοκληρωθούν το α' εξάμηνο του 2022.

 

(δελτίο Τύπου)