Στην «πράσινη» λίστα της Γερμανίας, με τις περιοχές όπου είναι ασφαλή τα ταξίδια, περνούν ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Ανάμεσα στους ασφαλείς προορισμούς εντάσσονται η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Αυστρία, αλλά και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Ειδικότερα, οι ελληνικές περιοχές είναι: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το Αγιο Όρος και δεν θεωρούνται πλέον προορισμοί αυξημένου κινδύνου για τους Γερμανούς ταξιδιώτες.

 

Συνολικά, 19 χώρες και προορισμοί, σύμφωνα με την αξιολόγηση του γερμανικού Ινστιτούτου λοιμωδών νοσημάτων Robert Koch, δεν θεωρούνται πλέον υψηλού κινδύνου λόγω χαμηλού ρυθμού διασποράς κρουσμάτων.

 

Το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι οι αναθεωρημένες αυτές αξιολογήσεις προορισμών τίθενται σε ισχύ την Κυριακή.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει για τη Γερμανία περιοχή ανησυχίας για παραλλαγές κορωνοϊού, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα αν δεν έχουν συγκεκριμένους λόγους για το ταξίδι τους και όσοι το κάνουν θα πρέπει να περάσουν από καραντίνα και εκτενή τεστ.