Η πίεση πλέον για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας για τη διέλευση τουριστών είναι προς τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είπε στον ΚavalaNews 102,8 o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας

 

Όπως εξήγησε, ζητείται από τον κ. Χαρδαλιά να ετοιμάσει το σχετικό ΦΕΚ πριν από τις 24 Μαΐου και τόνισε πως εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κάποια νέα έκπληξη. 

 

Στελέχη του ΕΟΔΥ ήδη υπάρχουν στο σημείο για τον έλεγχο των διερχόμενων οδηγών των φορτηγών οχημάτων είπε ο κ. Δέμπας και αναμένεται η ενίσχυση του κλιμακίου. 

 

Αναφερόμενος στο ποιος φταίει είπε πως «εδώ κι έναν χρόνο δεν έγινε καμία υποδομή το ποιος φταίει θα το δούμε αργότερα, τώρα πιέζουμε για να ανοίξουν τα σύνορα». 

 

"Τριτοκοσμική εικόνα"

 

Χαρακτήρισε την κατάσταση στα σύνορα τριτοκοσμική και τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα εξασφαλίσουν ότι τα σύνορα θα ανοίξουν και δε θα ξανακλείσουν. 

 

Για το αν το κλείσιμο της Νυμφαίας αφήσει αρνητικό αποτύπωμα για τους επόμενους μήνες του τουρισμού, ο κ. Δέμπας είπε ότι με το που ανοίξει, σχεδιάζεται μία προβολή μέσω διαδικτύου και του Τύπου των γειτονικών χωρών ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. 

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Δέμπας στον KavalaNews 102.8: