Η γκιόλα είναι από κορυφαία αξιοθέατα της χώρας και βρίσκεται στο νησί της Θάσου. Στο σποτ του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού μεταξύ των ξεχωριστών αξιοθέατων που συμπληρώνουν το παζλ ομορφιάς της Ελλάδας εμφανίζεται μία φυσική πισίνα, όμοια με την γκιόλα. 

 

Την στιγμή μάλιστα που αρκετοί «καμαρώνουν» ότι η Θάσος συμμετέχει σε αυτή την καμπάνια του ΕΟΤ, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι η γκιόλα. 

 

Παρουσιάζοντας τη φετινή καμπάνια του ΕΟΤ ο γ.γ. του Οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, τόνισε πως δημιουργήθηκε το 2020 μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη, συμβάλλοντας στην «καλή φήμη της χώρας».

 

Το κεντρικό μότο της φετινής καμπάνιας είναι το: «Αll you want is Greece- Ότι χρειάζεσαι είναι η Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Φραγκάκης και επεσήμανε πως βασικός στόχος είναι οι: «Άνθρωποι, οι αξίες και οι εμπειρίες». 

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως το νέο portal του ελληνικού τουρισμού, visitgreece.gr, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, ενώ προλόγισε τα πέντε βίντεο της καμπάνιας του ΕΟΤ για την εφετινή τουριστική περίοδο.

 

Δείτε το Βίντεο: 

 

 

Γνωρίστε την Γκιόλα 

 

Η Γκιόλα είναι μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη. Είναι γνωστή επίσης ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης».

 

Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Άλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.