Η πρώτη μέρα της επιστροφής στις αίθουσες των μαθητών λυκείων, γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων έγιναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο δεν έλειψαν κάποια παρατράγουδα με αρκετούς γονείς, στην προσπάθειά τους να κάνουν το self test στα παιδιά τους, να έχουν διαπιστώσει ότι η συκευασία του τεστ δεν είχε μέσα υγρό ή είχε ελάχιστο. 

 

«Μπορούν να έρθουν στα φαρμακεία και να το αναπληρώσουμε» είπε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή

 

Συνολικά έφτασαν τα 3.000 τα  θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια, στη χώρα.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 

Ομαλά κύλησε η διαδικασία επιστροφής των μαθητών στο νομό Καβάλας είπε στον KavalaNews 102,8 ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είπε για να γίνει δεκτός στο σχολείο μαθητής, εκπαιδευτικός ή σχολικό προσωπικό πρέπει να έχει βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

 

Σε ένα δημοτικό στην πόλη της Καβάλας κι ένα στο δήμο Παγγαίου δεν δέχτηκαν οι γονείς να κάνουν τα παιδιά τους τα σελφ τεστ προκειμένου να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες είπε μιλώντας στον Kavalanews 102,8 o διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.