self test

Σε Λύκειο της Καβάλας, γονείς δεν θέλησαν το παιδί τους να κάνει το τεστ και πίεζαν να μπει στην αίθουσα για μάθημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, είπε στο KavalaNews ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς. 

Αναφερόμενος στα self test ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος,

Επιστροφή στα Λύκεια σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στα σχολεία η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου self test. 

Υπερτιμημένο χαρακτήρισε το self test ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τρεις λόγους, ενώ εντονο προβληματισμό στους ειδικούς προκάλεσαν  οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού πολλές περιοχ

Ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα λύκεια, και εκπαιδευτικοί και μαθητές προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self-test, τα οποία είναι υποχρεωτικά για να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. 

Rapid test είναι αυτά που παρέλαβαν τα φαρμακεία της Καβάλας και πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος θα δυσκολευτεί να το κάνει εξήγησε στον KavalaNews 102,8 το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού συλλόγου Καβάλας Άννα Τζαναβάρη 

Προβληματισμό για τη χρήση των self test από τους πολίτες, εξέφρασε μιλώντας στον kavalaNews102,8 η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου. 

Η υπόθεση που έμεινε γνωστή ως "σκόιλ ελικίκου" με ολίγον από... μέτζη του νέουκτη και αφορούσε στην απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και επιμόρφωσης των επιστημόνων της χώρας, φαίνεται πως συνεχίστηκε με τους χρήστες που δοκίμασαν να προμηθευτούν self tests βάζοντας τον ΑΜΚΑ τους

Έφτασαν στα φαρμακεία της Καβάλας και της Θάσου τα self tests τα οποία θα διανέμονται σε μαθητές ηλικίας 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς του Λυκείου, όπως είπε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή.

Η Ματίνα Παγώνη έδειξε στον «αέρα» της ΕΡΤ πώς γίνεται το ρινικό τεστ, στη δημοσιογράφο της εκπομπής «Συνδέσεις» Αλεξάνδρα Καϋμένου.

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) σε όλη τη χώρα από την Δευτέρα (12/4)

"Τα self test δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα rapid test και τα μοριακά ωστόσο είναι ένα βοηθητικό εργαλείο στην καταγραφή της διασποράς”, είπε στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου. 

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στα φαρμακεία οι παραδόσεις των self tests. Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες οι οποίες περιέχουν 25 self tests.

Αυτό τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Επίσης οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν ότι μόλις παραληφθουν τα πρώτα self test από τα φαρμακεία τις επόμενες μέρες,θα υπάρξει ανακοίνωση και ενημερωτικό βίντεο για τον τρόπο χρήσης τους,καθώς και για τις ηλικιακές ομάδες που θα το δικαιούνται αρχικά.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self test θα αρχίσει από την Τετάρτη (7/4) και ς το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκεί

Τα self test θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση του υπ

Την έντονη διαμαρτυρία τους και την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή των self-tests για την ανίχνευση του αντιγόνου SARS-CoV-2 από τους πολίτες δηλώνει η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικ