Προβληματισμός επικρατεί για το νησί της Θάσου, σύμφωνα με το νομίατρο Καβάλας, Χρήστο Παπαδόπουλο ενόψει και της τουριστικής σεζόν. «Δεν είναι δυνατόν να ζητά η Θάσος τουριστική κίνηση όταν οι κάτοικοι εκεί δεν προσέχουν και έχουμε αυτή την εξάπλωση», είπε στον KavalaNews 102.8

 

«Οι κάτοικοι της Θάσου ζουν από τον τουρισμό. Οφείλουν να δείξουν διπλάσια προσοχή επειδή πρέπει να διαφυλάξουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους», λέει ο κ. Παπαδόπουλος. 

 

«Χώρες με λίγα κρούσματα δεν θα επιλέξουν εμάς»

 

Ο νομίατρος Καβάλας επισημαίνει ότι γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και Ρουμανία οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο περίπου επιδημιολογικό στάτους με εμάς, ίσως επιλέξουν την περιοχή για διακοπές αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο με χώρες που έχουν λιγότερα κρούσματα. 

 

«Τουρίστες όπως οι Σκανδιναβοί και οι Βρετανοί, δεν θα εμπιστευθούν εύκολα τη χώρα μας αν δεν τους δώσουμε μία αίσθηση ασφάλειας ότι έχουμε έλεγχο της πανδημίας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας και για τον τουρισμό. 

 

Από τη μία πλευρά θέλουμε να ανοίξει ο τουρισμός προσέχοντας όμως αυτού οι επισκέπτες να μην μας επιβαρύνουν. Από την άλλη πλευρά και ο τουρίστας θέλει να πάει σε μία χώρα που να είναι ασφαλής. Θα πρέπει και να ανοίξεις με ασφάλεια για να  μην έχεις επιβάρυνση στη χώρα σου, αλλά και να δώσεις αίσθημα ασφάλειας σε αυτούς που θα έρθουν. Ποιος θα έρθει σε μία χώρα με πολλά κρούσματα», είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος. 

 

Ακούστε όσα είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος στον KavalaNews 102.8: