«Δεν έχει βγει οριστική απόφαση για το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και ακόμα δεν πανηγυρίζουμε. Αν σήμερα βγαίνουμε και λέμε ότι ανοίξαμε τα σύνορα, καλούμε τον κόσμο να έρθει και τα ξανακλείσουμε, θα είναι καταστροφικό. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε» είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. 

 

«Η περσινή κατάσταση ήταν απερίγραπτη. Χιλιάδες ακυρώσεις. Είναι αισιόδοξο ότι άνοιξε πιλοτικά η Νυμφαία. Επειδή έχουμε το περσινό παράδειγμα. Είπαμε στο υπουργείο Τουρισμού και στον κ. Χαρδαλιά πως αν υπάρχει δέσμευση ότι θα μείνει η ανοιχτή η Νυμφαία τότε να παροτρύνουμε τις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν. 

 

Η διάθεση από το υπ. Τουρισμού είναι θετική, αλλά από το υπ. Προστασίας του Πολίτη από τον κ. Χαρδαλιά θα εξαρτηθεί η τελική απόφαση. Η απόφαση για το οριστικό άνοιγμα της Νυμφαίας εκτιμώ ότι θα είναι γύρω στις 20 Μαΐου», λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

 

Παράλληλα ο Δέμπας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, αλλά τόνισε ότι: «τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης της εστίασης που έχουν εξαγγελθεί θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Σε άλλη περίπτωση είπε πολλοί επιχειρηματίες δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν και αν ανοίξουν δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν». 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Μάρκος Δέμπας στον KavalaNews 102.8: