Το Πάσχα περιμένει ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας ώστε να καταφέρει να «ανασάνει»  μετά από μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας. 

 

«Χρειαζόμαστε να πάει καλά η κίνηση το Πάσχα μιας και χάθηκε το περσινό. Χάθηκε επίσης η περσινή τουριστική σεζόν, είχαμε καταστροφικά Χριστούγεννα και ποντάρουμε στους καταναλωτές ώστε να κατέβουν και κάνουν τα πασχαλινά τους ψώνια», είπε στον KavalaNews 102.8 ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης

 

Δείτε ΕΔΩ το πασχαλινό ωράριο για τα καταστήματα της Καβάλας. 

 

«Τα καταστήματα είναι γεμάτα με εμπορεύματα και υπάρχουν εξαιρετικά καλές τιμές σε προηγούμενης εποχής εμπορεύματα, αλλά εξαιτίας της αβεβαιότητας ακόμα και στα ανοιξιάτικα υπάρχουν καλές τιμές. Η αγορά της Καβάλας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη αγορά», λέει ο κ. Κελγιώγης. 

 

«Κάναμε τον μάντη για τα self test» 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζήτησε, μετά τις ευπαθείς ομάδες να πάρουν σειρά για εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. «Δεν μας ήρθε καμία απάντηση», σχολιάζει ο κ. Κελγιώργης. 

 

Σχετικά με τα self test ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημειώνει πως παρά τις ανακοινώσεις ότι θα μπορούν οι απασχολούμενοι στο λιανεμπόριο να κάνουν τα τεστ, δεν υπήρχε αποσαφήνιση σε ποιους ακριβώς απευθύνεται, ενώ η πλατφόρμα για την παραλαβή του δωρεάν τεστ ανοίγει την Παρασκευή (23/4). 

 

«Αν δεν δούμε να ανοίγει η πλατφόρμα δεν μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα θα πάρουμε το τεστ. Βγαίνουν και ανακοινώνουν ότι θα είναι υποχρεωτικό για όσους ασχολούνται με το λιανεμπόριο. Κάναμε το μάντη», λέει ο κ. Κελγιώργης. 

 

Για το άνοιγμα της εστίασης σχολίασε πως: «Η αγορά χρειάζεται την εστίαση, η εστίαση τον τουρισμό και ο τουρισμός τον πολιτισμό, είναι αλληλένδετα».  

 

Ακούστε όσα είπε ο Γιάννης Κελγιώργης στον KavalaNews 102.8: