"Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι δεν θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα σχετικά με  τις εξελίξεις στα Πετρέλαια Καβάλας γιατί, παρότι καθ’ ύλην αρμόδιος, δήλωσε…αναρμόδιος", τονίζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου

 

"Βέβαια, ήταν ο ίδιος όταν, σχεδόν ένα χρόνο πριν, δήλωνε σε συνέντευξή του ότι δεν θα χρειαστεί ενίσχυση του κοιτάσματος του Πρίνου, λόγω αύξησης της τιμής του βαρελιού. Τότε ήταν αρμόδιος και είχε άποψη. Σήμερα, φαίνεται ότι άλλαξε θέση και δεν μπορεί να στηρίξει, ενώπιον της κοινωνίας της Καβάλας και των 254 εργαζόμενων, την αναγκαιότητα λήψης δανείου ύψους περίπου 100 εκ. με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου", αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Ελευθεριάδου.  

 

"Φαίνεται ότι δυσκολεύεται να τεκμηριώσει τους λόγους που η εταιρεία έβαλε στο τραπέζι πρόγραμμα εθελουσίας, απολύσεις προσωπικού, εργολαβοποίηση των εργαζομένων και ελαστικοποίηση της εργασίας.

 

Θα επιμείνω στην αναζήτηση απαντήσεων και θα καταθέσω εκ νέου την ερώτηση σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποιος αρμόδιος για να αναλάβει την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνία της Καβάλας", καταλήγει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.