γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Διαψεύδει τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη ο δήμαρχος Νέστου ότι η διαφωνία μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με την καθαριότητα του λιμανιού της Κεραμωτής έχει επιλυθεί. 

 

Όπως αναφέρει στο KavalaNews.gr ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης «Δεν έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΟΛΚ πως έχει λυθεί το θέμα;»

 

Επιπλέον, απατώντας ο κ. Μιχαηλίδης στο δελτίο Τύπου του βουλευτή επισημαίνει πως «θα χαιρόμασταν να είχε λυθεί το ζήτημα ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί». 

 

Μάλιστα τονίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεννόησης με τη διοίκηση του ΟΛΚ η οποία έχει προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη διοίκηση του Δήμου με τα όσα έχει αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. Όλα αυτά στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την απόφαση να μην ανανεώσει τη σύμβαση της με τον Δήμο Νέστου για την καθαριότητα της περιοχής του λιμανιού της Κεραμωτής. «Η διοίκηση του ΟΛΚ μας κατηγόρησε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», είπε ο κ. Μιχαηλίδης. 

 

«Από εμάς έχει κατατεθεί πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου να προχωρήσουμε στην ανάκληση των αποφάσεων μας για την σύμβαση με τον ΟΛΚ», είπε.

 

«Αυτό θα ήταν ένα πολύ ωραίο δελτίο Τύπου αν είχε προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΛΚ. Τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης υπογραφής με καμία διαδικασία. Από την ώρα που ο ΟΛΚ έχει αυτή την πρόθεση να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτη ας το κάνει. Εμείς κατηγορούμαστε ότι σπαταλήσαμε το δημόσιο χρήμα. Είναι θέμα αρχών.

 

Μετά από αυτό το δελτίο Τύπου θίγεται το Υπουργείο όταν λέμε ότι λύθηκε το θέμα πως λύθηκε; Μονομερώς; Κανείς δεν θα μας σύρει στο τραπέζι των συζητήσεων εκβιαζόμενους. Στη ζώνη λιμένα δυστυχώς θα πρέπει να βρουν μία λύση πως θα συνεχίσει η καθαριότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Μιχαηλίδης.