Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, έθεσε εκ νέου το φλέγον ζήτημα της επανεκκίνησης του τουρισμού, μεταφέροντας την ανησυχία των ανθρώπων του τουριστικού τομέα της Π.Ε. Καβάλας για το ενδεχόμενο μεγάλης μείωσης του αριθμού επισκεπτών από τα Βαλκάνια, καθώς και για το άνοιγμα των συνοριακών διαβάσεων στην Περιφέρεια μας και ειδικά  της Νυμφαίας.

 

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις δύο επισκέψεις του σε Ρουμανία και Σερβία, που θα έχουν ως συνέπεια τη μεγάλη αύξηση τουριστών από τις εν λόγω χώρες, οι οποίοι, μάλιστα, θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα ήδη από τα τέλη Απριλίου, σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπό την προϋπόθεση πάντα της τήρησης όλων των απαραίτητων υγειονομικών ελέγχων.

 

Όσον αφορά  το ζήτημα της διέλευσης των επισκεπτών από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη θετική εισήγηση που έχει ήδη καταθέσει στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων , εκφράζοντας τη βεβαιότητά του σχετικά με το άνοιγμα του σταθμού, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού των ανθρώπων του τουριστικού τομέα , διαβεβαιώνοντας το Βουλευτή πως θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για τη συνάντηση καθώς και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει, πραγματοποιώντας κύκλο επισκέψεων σε ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες με σκοπό την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ευρύτερη περιοχή μας, και στο πανέμορφο νησί της Θάσου

 

(δελτίο Τύπου)