Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις περιοχές Οφρυνίου, Γαληψού, Κοκκινοχωρίου, Ορφανίου, Ποδοχωρίου και Πλατανοτόπου και συναντήθηκε με παραγωγούς αμυγδάλων, ροδάκινων και βερίκοκων, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημίες λόγω ακραίου ψύχους.

 

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε επαρκώς και συγκέντρωσε, όπως άλλωστε συνηθίζει, οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα διαθέσει στους αρμόδιους του ΕΛΓΑ σε Καβάλα και Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

 

Ο Βουλευτής γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν αποτελέσματα, όπως έχουν αποδείξει οι μεθοδικές κινήσεις του στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως μετά από σχετική ερώτηση του Βουλευτή πάρθηκε απόφαση για την αποζημίωση των για την ακαρπία του 2019 στις καλλιέργειες αμυγδάλου των αμυγδαλοπαραγωγών

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Βρέθηκα σήμερα μεταξύ ανθρώπων την αγωνία των οποίων συμμερίζομαι, και γνωρίζουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενημερώσω για το πρόβλημα και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.»

 

(δελτίο Τύπου)