καλλιέργειες

Αγρότες από την περιοχή του Παγγαίου συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Νομαρχίας στην Καβάλα το πρωί της Τρίτης (5/7).

«Οι καταστροφές είναι τέτοιες που θα διαταράξουν τη θέση όχι της Καβάλας αλλά της Ελλάδας συνολικά στο διατροφικό γίγνεσθαι», λέει στον KavalaNews o περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, μετά την καταστροφή στις καλλιέργειες του Παγγαίου.

Όλα ξεκινούν με μια διαδικασία γρήγορης αποζημίωσης, μια προκαταβολή πιθανόν, η οποία θα προκύψει μετά την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν», δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά τη σύσκεψη φορέων στον Δήμο Παγγαίο.

Νέα σύσκεψη την Δευτέρα (3/7) στο δημαρχείο Παγγαίου μετά τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από την κακοκαιρία.

Οι αγρότες προχώρησαν σε συμ

Ραντεβού στην Καβάλα δίνουν οι αγρότες του Παγγαίου. Θα πάνε στη νομαρχία ώστε να επιδώσουν ψήφισμα σχετικά με τις αποζημιώσεις μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία.

Διαπιστώθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή των εκτάσεων αμπελιών, ελαιόδεντρων, αμυγδάλων και άλλων καλλιεργειών, που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους που χτύπησαν την περιοχή.

Άρχισαν οι δηλώσεις του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία στις Δημοτικές Ενότητες Ορφανού και Πιερέων.

«Δε χάθηκε μόνο η φετινή χρονιά αλλά και η σοδειά της επόμενης», λέει στον KavalaNews 102.8 ο Μάκης Ζουμπλιός μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τον Δήμο Παγγαίου.

Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η αναγγελία των ζημιών θα ξεκινήσει την Δευτέρα, ενώ κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν κινητοποιηθεί για τη καταγραφή.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές μόνο με ψέματα! Ένα από αυτά ήταν και η αντιχαλαζική προστασία από αέρος που υποσχόταν οι λαλίστατοι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας», λέει η Τάνια Ελευθεριάδου.

Διαβεβαιώσεις για άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά την καταστροφή από το χαλάζι.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Ορφανού και Πιερέων από το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους το βράδυ του Σαββάτου (26/6).

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, στον οποίο εξέθεσε τα σοβαρότατα προβλήματα που

Ο Βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό ότι μετά από σχετικές επαφές που πραγματοποίησε με τους αρμοδίους των 

Την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις μετέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής Καβάλ

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Δευτέρα (14/6) και την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων προκαλώντας ζημιές στην αγροτική παραγω

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι αγρότες του νομού Καβάλας βλέποντας τις καλλιέργειες τους να χάνονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ κάποιοι ε

Την πρόσληψη 10 συμβασιούχων ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά από συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο. 

 

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στον Δήμο Παγγαίου μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας (δες 

Την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λεων

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, στα πλαίσια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο, αναφέρθηκε στο ζήτημα του παγετού, που πρ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις περιοχές Οφρυνίου, Γαληψού, Κοκκινοχωρίου, Ορφανίου, Ποδοχωρίου και Πλατανοτόπου και συναντήθηκε με παραγωγούς αμυγδάλων, ροδάκινων και βερίκοκων, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημίες λόγω ακραίου ψύχους. 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει αναφορικά με το ζήτημα της χορήγησης αποζημιώσεων στους αμυγδαλοπαραγωγούς

Σε κατάθεση δύο ερωτήσεων προχώρησε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με τις αποζημιώσεις καλλιεργητών Ηλίανθων λόγω εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη των Φιλίππων και σχετικά με την κάλυψη απώλειας εισοδήματος αμπελοπαραγωγών Καβάλας λόγω κακής εμπορίας λόγω COVID-19.

 

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε με ιθύνοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, και δη τους επαγγελματίες αγρότες, για τις κινήσεις του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη στη τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων και συνομίλησε με τους καλλιεργητές καλαμποκιού και ηλιόσπορων.