Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είχε ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Τέθηκε το θέμα για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας με τον υπουργό να δεσμεύεται για το άνοιγμα των συνόρων ενόψει τουριστικής σεζόν. 

 

Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε σειρά ζητημάτων προς τον αρμόδιο Υπουργό που πρόσφατα είχε συζητήσει και επεξεργαστεί, τόσο με την Ένωση Ξενοδόχων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όσο και με τους φορείς της τοπικής αγοράς.

 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την σχετική ανακοίνωση, έμφαση δόθηκε κυρίως στο αίτημα της περιοχής να παραμείνει φέτος ανοιχτή η συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας-Μακάζα με προηγούμενους υγειονομικούς ελέγχους, όπως θα γίνει και σε άλλα επιλεγμένα σημεία της Χώρας. 

 

Το θέμα αυτό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, διασφαλίστηκε με εγγύηση του Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία του βουλευτή για την δυναμική της εισόδου από την οποία κάθε χρόνο διέρχονται πάνω από 1,8 εκ. ΙΧ αυτοκίνητα καθιστώντας την δεύτερη πιο δυναμική πόρτα εισόδου οδικού τουρισμού στην Ελλάδα.