γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν θα πρέπει να ανανεώσει τη σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για ανάρμοστη συμπεριφορά προς ηθοποιούς που συνεργάστηκαν με το ΔΗΠΕΘΕ, είπε μιλώντας στον kavalanews 102,8 η πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά.

 

Η κ. Πρασσά είπε, πως έχει διαβάσει τα όσα καταγγέλλουν οι ηθοποιοί και τόνισε πως πρέπει να λάβει γνώση για το περιεχόμενό τους το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και να εξεταστούν από τον φορέα. 

 

Αναρωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ, να κληθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής σε απολογία και στη συνέχεια να προκύψει μια κοινή δήλωση σχετικά με τις καταγγελίες. 

 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες είπε πως ως πρόεδρος η ευθύνη της περιοριζόταν στα διοικητικά θέματα και πως δεν είχε πρόσβαση στις πρόβες που γίνονταν στο πλαίσιο των παραστάσεων. «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ηθικά παρενοχλούσε τους καλλιτέχνες». Ωστόσο είπε πως ο κ. Γκόνης «δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος για να συνεργαστεί κανείς μαζί του».

 

Τέλος η κ. Πρασσά είπε πως υπήρχαν προβλήματα με τη συνεργασία, μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το καλοκαίρι πριν αλλάξει η διοίκηση στο Δήμο Καβάλας όταν το ΔΗΠΕΘΕ χρηματοδότησε δική του παραγωγή ύψους 25.000 ευρώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ Φιλίππων την οποία ο κ. Γκόνης παρουσίασε στο Καστελόριζο χωρίς να έχει ενημερώσει τη διοίκηση του φορέα. Όταν έγινε ωστόσο αντιληπτό, ο καλλιτεχνικός διευθυντής αρνιόταν επίμονα πως επρόκειτο για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ. 

 

Μάλιστα επισήμανε πως μετά από αυτό το περιστατικό η διοίκηση Τσανάκα ήταν έτοιμη να τον αποπέμψει από καλλιτεχνικό διευθυντή, ωστόσο άλλαξε η διοίκηση του Δήμου και κάτι τέτοιο δε συνέβη παρά το γεγονός ότι νέα διοίκηση είχε ενημερωθεί για το περιστατικό με την παράσταση.