Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συμμετείχε χθες στη τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», μια πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα προκειμένου να ενημερώσει και να συζητήσει με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

 

Συγκεκριμένα για την Π.Ε. Καβάλας, ο Υπουργός ανέφερε πως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία διοχετεύθηκαν 173 εκ. ευρώ, ήτοι τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ για παρεμβάσεις αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Στοιχείο που βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα όσα είχε μοιραστεί ο Υπουργός με τον Βουλευτή στη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στις 8 Σεπτέμβρη 2020. Ο Υπουργός είχε τότε τονίσει πως τόσα πολλά χρήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έχουν δοθεί ποτέ άλλοτε στη Π.Ε. Καβάλας, κάτι που αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας εν μέσω πανδημίας. 

 

Όσον αφορά την επένδυση για την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου (ΥΑΦΑ) στη Καβάλα, ο Υπουργός ανέφερε πως στις 29 Ιουνίου 2020 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη μετατροπή του πλέον εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου της περιοχής στην πρώτη  ΥΑΦΑ της χώρας με χωρητικότητα 360 εκ. κυβικών μέτρων, ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου 2021 θα γίνει η προεπιλογή για τη β’ φάση του διαγωνισμού.

 

Επίσης, σχετικά με την αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας, ο Υπουργός τόνισε πως στις 18 Μαΐου 2021 αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές στη διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.   

 

Κατά τη τοποθέτησή του στη τηλεδιάσκεψη ο Γιάννης Πασχαλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα για μία ακόμη φορά να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδείξατε στο μείζον ζήτημα των εργατών γης από τρίτες  χώρες που επιλύθηκε άμεσα με τη χθεσινή τροπολογία . Η αλήθεια, είναι , βέβαια, ότι σε κάθε ζήτημα που προκύπτει, εγκύπτετε με ενδιαφέρον και δεν μπορούμε να λησμονήσουμε ότι η πόρτα σας είναι πάντα ανοιχτή και εσείς πάντα πρόθυμος να ακούσετε τα προβλήματα που σας μεταφέρουμε από την Π.Ε. Καβάλας. 

 

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων και θα ήθελα να προσθέσω πως για το θέμα του ανοίγματος της Νυμφαίας πραγματοποίησα τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, κατά την οποία με διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών και την φιλοξενία τους στις τουριστικές μονάδες της περιοχής μας, ενώ δήλωσε ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα κύκλο επισκέψεων στις Βαλκανικές χώρες με σκοπό την συνεργασία με τις χώρες αυτές αλλά και την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ευρύτερη περιοχή μας. 

 

Κ. Υπουργέ, γνωρίζω πολύ καλά πως εσείς και όλο το επιτελείο σας δίνετε έναν άοκνο αγώνα εδώ και πολλούς μήνες, προσπαθώντας  να κρατήσετε ευαίσθητες ισορροπίες και να στηρίξετε ιδιώτες, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, νοικοκυριά. Μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια έχετε φέρει προς ψήφιση τολμηρά και τεχνικά δύσκολα νομοθετήματα , ενώ έχετε ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση και γι’ αυτό σας οφείλονται πολλά συγχαρητήρια.

 

Είμαστε σίγουροι ότι με εσάς στο τιμόνι της οικονομίας και με τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, θα ξεπεράσουμε και αυτό το δύσκολο σκόπελο και πολύ σύντομα η ελληνική οικονομία θα επανεκκινήσει δυναμικά!»

δελτίο Τύπου