γράφει ο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης*

 

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, είχε προειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις. Θα αποτελούσε ευτύχημα για τον Ελληνικό λαό να το είχε ήδη συνειδητοποιήσει, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι διατίθεται να σπαταλήσει κι άλλο πολύτιμο χρόνο απ’ όσο έχει απομείνει στην κλεψύδρα.

 

Από την έναρξη της πανδημίας, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι σαφείς, σταθερές και συγκεκριμένες: Ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με άμεσες προσλήψεις, δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ, υποχρεωτικά τεστ στους χώρους εργασίας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς αποφυγή συνωστισμού, λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.

 

Την στάση της κυβέρνησης την γνωρίζουμε δυστυχώς όλοι: Μπροστά στα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της υγείας και των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα), το κόστος της ανθρώπινης ζωής και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού είναι μικρό. Οι υγειονομικοί που δουλεύουν χωρίς ρεπό εδώ κι έναν χρόνο, έχουν εισπράξει από χειροκροτήματα στα μπαλκόνια μέχρι και γκλομπ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

 

Τα δωρεάν τεστ έχουν μπει στην λοταρία για όποιον νιώθει τυχερός, οι τοπικές μονάδες Υγείας που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποψιλώνονται στελεχιακά με την μεταφορά γιατρών στα νοσοκομεία που υποφέρουν.

 

Τα δε ΜΜΜ αποτελούν υγειονομικές βόμβες καθώς τα δρομολόγια έχουν ελαττωθεί, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τάξη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Βλέπετε, υπήρχαν πολύ σημαντικότερα νομοθετικά έργα σαν προτεραιότητα που απασχολούσαν το επιτελικό κράτος των 2.700 (πια) μετακλητών:

 

Πτωχευτικός κώδικας και άρση προστασίας πρώτης κατοικίας, εξίσωση Κολλεγίων με τα ΑΕΙ με ένα νομοσχέδιο που αφήνει εκτός πανεπιστημίων 24.000 νέους, απαγόρευση συγκεντρώσεων, τριπλασιασμός μισθών των golden boys και άλλα τέτοια όμορφα.

 

Ως αξιωματική αντιπολίτευση, εάν συμπεριφερόμασταν όπως η Νέα Δημοκρατία την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας, θα έπρεπε να «τρίβουμε τα χέρια μας» με τις αποτυχίες του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς όμως για τη Νέα Δημοκρατία κι ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 

Με συνεχόμενες προτάσεις και πιέσεις ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, την στιγμή που Ελλάδα διανύει το μεγαλύτερο lockdown της Ευρώπης, όλη η χώρα θεωρείται κόκκινη ζώνη και οι ουρές αναμονής στις ΜΕΘ είναι πια ένα θλιβερό γεγονός. Μηδέν εις το πηλίκο λοιπόν κ. Μητσοτάκη.

 

Οι αριθμοί όμως με τους οποίους παίζετε και πέφτετε έξω, είναι ανθρώπινες ζωές.

 

* Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ