Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Θάσου μετά τη νέα διακοπή των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. «Ο εμπαιγμός έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να βρει λύση», είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβαλας, Νίκος Τσιλογεώργης

 

«Αν το υπουργείο Ναυτιλίας ήθελε να βάλει τάξη σε αυτή την αναρχία που επικρατεί στη γραμμή του Πρίνου που ταλαιπωρεί τα 2/3 θα μπορούσε να το πράξει. 

 

Η γραμμή πρέπει οπωσδήποτε να μείνει ζωντανή. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο μόλις τελειώνει το καλοκαίρι να λέμε τα ίδια. Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου έχει ξεχυλίσει. Οι ναυτιλιακές εταιρίες δεν έχουν απλά απαξιώσει την γραμμή του Πρίνου αλλά δεν υπάρχει καν στον ετήσιο προγραμματισμό», τονίζει ο κ. Τσιλογεώργης.  

 

Παράλληλα η Θσιακή Ένωση θα ζητήσει από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας συνάντηση με τις ναυτιλιακές εταιρίες.

 

«Από τις αρχές του 2000 άρχισε η απαξίωση της γραμμής. Αυτό που νοιάζει τον κόσμο που πάει στις 7:15 στον Πρίνο είναι να έχει δρομολόγιο. Ζητήσαμε τουλάχιστον ένα μεσούσης της πανδημίας. Για να ξεκινήσει κάποιος από τον Θεολόγο ή τα Λιμενάρια για να φτάσει στην Καβάλα περνάει ένα "μικρό Γολγοθά", αν δεν έχει δικό του όχημα. Η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου σε ετήσια βάση αφήνει κέρδη», λέει ο κ. Τσιλογεώργης

 

Η πρόταση της Θασιακής Ένωσης: 

 

«Οι τρεις ναυτιλιακές που δραστηριοποιούνται στην γραμμή της Κεραμωτής για λόγους δημοσίου συμφέροντος να είναι υποχρεωμένες να εκτελούν επαρκή αριθμό δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου.

 

Τώρα δεν υπάρχει επιβολή δημόσιας υπηρεσίας. Το αρμόδιο υπουργείο έπρεπε μόλις σταμάτησαν τα δρομολόγια λόγω μη επιδότησης να επιβάλλει τουλάχιστον ένα δρομολόγιο μεσούσης της πανδημίας».