Πρίνος

Πρόταση για την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και εργοστασίου υδρογόνου στη Β. Ελλάδα, κοντά στον Πρίνο, κατέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση η Energean, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Με εξώδικη διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς, Νίκη Κεραμέως, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Η εισαγγελέας Καβάλας εμφανίστηκε πρόθυμη να διερευνήσει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων Πρίνου μετά από το αίτημα

Στην Καβάλα θα μεταβαίνουν από τη Δευτέρα όσοι πολίτες από τη Θάσο  ηλικίας 60 έως 64 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Στο Κέντρο Υγείας Πρίνου δεν έχουν σταλεί οι δόσεις εμβολίων της Astra Zeneca με τις οποίες πρόκειται να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες

 

Τεστ κορωνοϊού πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Γυμνάσιο του Πρίνου Θάσου την Πέμπτη (11/2) σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. 

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μαθητές του Γυμνασίου Πρίνου στη Θάσο και νέα κρούσματα σε μαθητές του δημοτικού σχολείου Πρίνου. Σε τεστ που έγιναν στο Κέντρο Υγείας το πρωί της Τετάρτης (10/2) εντοπίστηκαν επτά άτομα θετικά στον κορωνοϊό. 

Την Δευτέρα (8/2) ήταν η μέρα επανέναρξης δρομολογίων στην γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν τον δρομολόγιο από Καβάλα να γίνει. 

Αρχίζουν από αύριο Δευτέρα τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Καβάλας θα πραγματοποιείται καθημερινά ένα δρομολόγιο. Στις 7:15 από το λιμάνι του Πρίνου και στις 14:00 αναχώρηση από την Καβάλα.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να  ενημερώσει τους συμπολίτες του, ιδιαίτερα τους κατοίκους της Θάσου, πως υπεγράφη η ΚΥΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλα – Πρίνος

Επείγουσα διακομιδή ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Πρίνου στο νοσοκομείο Καβάλας κρίθηκε απαραίτητη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. 

 

Το παλαιοβιβλιοπωλείο αστέγων στη Αθήνας θέλοντας να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται στο δημοτικό σχολείο του Πρίνου για να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του, χάρισε πάνω από 300 παιδικά βιβλία. 

 

Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η γραμμή Καβάλα-Πρίνος για τουλάχιστον ακόμα εβδομάδα.

 

Εμβολιάστηκε την Παρασκευή (29/1) ο πρ. δήμαρχος Θάσου και ιδιώτης οδοντίατρος Κώστας Χατζηεμμανουήλ. 

 

Έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/1) στο Κέντρο Υγείας Πρίνου της Θάσου η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για 132 δόσεις εμβολίων. πό την Πέμπτη (28/1) αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας για τους ηλικιωμένους 80 ετών και άνω

Τεστ κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (26/1) στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στην Θάσο και την Πέμπτη (28/1) στο Καλογερικό του Λιμένα. 

 

Σειρά επαφών με φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους της Θάσου είχε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με τη στασιμότητα του προβλήματος δρομολόγησης πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος. 

 

Την λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για την ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων στις παραχωρήσεις North El Amriya/ North Idku (NEA/NI) στην Αίγυπτο γνωστοποίησε η Energean στο πλαίσιο της Επενδυτικής και Επιχειρησιακής Ενημέρωσης (Trading Statement and Operational Performance) για το κλείσιμο του 2020 προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. 

 

Από την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλα – Πρίνος σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Καβάλας. Νωρίτερα με μια λακωνική δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ  Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας. Όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια. 

 

Τρεις επισημάνσεις κάνει η Θασιακή Ένωση Καβάλας ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Μεταξύ άλλων ζητά να λειτουργήσει το ταχύτερο το Κέντρο Υγείας Πρίνου ως εμβολιαστικό κέντρο, αλλά και να μπουν δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου ώστε οι Θάσιοι υπερήλικες να μην  ταλαιπωρηθούν ερχόμενοι στην Καβάλα για το εμβόλιο. 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Για μία ακόμη εβδομάδα τουλάχιστον θα μείνει χωρίς δρομολόγιο η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. 

 

Από την Δευτέρα (4/1)  θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας με βάση το οργανόγραμμα των τριών ναυτιλιακών εταιριών. Εδώ και ένα μήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια από τον Πρίνο και το ίδιο θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα.  

 

Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η γραμμή Πρίνου-Καβάλας και για τις επόμενες ημέρες.  

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας του Πρίνου συζητήθηκαν στη συνάντηση του κλιμακίου τη Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Θάσου με τον διευθυντή του Κ.Υ. Θωμά Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλουν υποστελέχωση, αλλά και κακή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και ότι αφήνει το λαό της Θάσου απροστάτευτο. 

 

"Συνεδρίασε στις (16/12) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου και ανάμεσα στα άλλα θέματα ήταν και η διακοπή δρομολογίων Πρίνου-Καβάλας από 1η Δεκέμβρη και η απαίτηση των πλοιοκτητών να

Ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) ολοκλήρωσε με επιτυχία απομακρυσμένη επιθεώρηση στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων του Πρίνου και της Νοτίου Καβάλας.

 

Σελίδες