Πρίνος

Μέσω του KavalaNews.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης θέλει να ευχαριστήσει το Κέντρο Υγείας Πρίνου για την ιατρική περίθαλψη και φροντίδα που είχε, όταν ασθένησε και χρειάστηκε έκτακτη μεταφορά και νοσηλεία.

To πλοίο “Άγιος Γεράσιμος ΙΙ”, κατασκευής 1990, που δούλευε στην Κεφαλονιά, αγοράστηκε από την “THASSOS SEAWAYS”. 

Την Παρασκευή 9/2 μετά από πρόσκληση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου πραγματοποιήθηκε στην έδρα του συνεταιρισμού, σύσκεψη συνεταιρισμών, σωματείων και συλλόγων της Θάσου.                                

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις θέσεις της για δύο θέματα που αφορούν την Καβάλα και συζητήθηκαν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ, αναφέροντας πως πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας και πως η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών της Καβάλας πρέπει να παραμείνει στην έδρα της.

Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αναφέροντας τα αιτήματα τους και τις θέσεις τους, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Η πρώτη φόρτωση πετρελαίου από την παραγωγή του Πρίνου, για τη νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια από τις εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα τις πρώτες ημέρες του 2024.

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον Γεώργιο Μαρκογιαννάκη (εκπρόσωπο οικονομικού φορέα), η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πρίνου & Όρμου Πρίνου”, συνολικής δαπάνης 4.427.131,42 ευρώ.

Ως κορυφαίες προτεραιότητες προσδιόρισε την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την ενεργειακή μετάβαση προς μία οικονομία ουδέτερων εκπομπών άνθρακα, ο κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, μιλώντας στο πλαίσιο του roadshow που διοργανώνουν η ΕΧΑΕ και η Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων της Θάσου, συναντήθηκε την Τετάρτη (22/11), με τον Λιμενάρχη Καβάλας, Αθανάσιο Βρίζα και τον εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Μαλαμίδη Απόστολο, με θέμα συζήτησης την αύξηση των δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Στις 143 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, με πάνω από 80% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο, διαμορφώθηκε η μέση ημερήσια παραγωγή της Energean  στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η περιφερειακή παράταξη του Στέργιου Ηλιόπουλου, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, με ανακοίνωση της, στηρίζει τους 18 φορείς και συλλόγους της Καβάλας και της Θάσου, που ζητούν να σταματήσει η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου-Καβάλας, και να αυξηθούν τα δρομολόγια.

“Φέτος το μισό νησί της Θάσου θεωρείται… μη επιλέξιμη και κατοικήσιμη περιοχή για τους πλοιοκτήτες του νησιού και κατά προέκταση από τους εκλεγμένους άρχοντες της Καβάλας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media ο Λάμπρος Μαραμπού.

Για τον αριθμό των δρομολογίων που θα εκτελούνται κατά τη χειμερινή περίοδο, καθημερινά από Πρίνο προς Καβάλα, αντέδρασαν 18 φορείς και σύλλογοι της Θάσου και της Καβάλας.

Την Τετάρτη (25/10), ένα ferry boat πριν τον απόπλου του από τον λιμένα Ελευθερών με προορισμό τον λιμένα του Πρίνου, παρουσίασε βλάβη στον καταπέλτη και αδυναμία ανύψωσης - ασφάλισής του.

Στην ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου σχετικά με τις υποψηφιότητες εργαζομένων της εταιρείας σε δημοτικούς συνδυασμούς απαντά το σωματείο.

Το Δ.Λ.Τ.Θ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προχώρησε στην διαγράμμιση των χώρων επιβίβασης και αποβίβασης στις εγκαταστάσεις των λιμένων του Λιμένα και του Πρίνου Θάσου.

Για την εξυπηρέτηση των πελατών των ΕΛΤΑ του Πρίνου και της Μουσθένης επικοινώνησε με τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη.

Την απόφαση της κυβέρνησης της κυβέρνησης να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο καταγγέλλει η Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε Μαζί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι του Πρίνου το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου έξω από το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Τα σωματεία συνταξιούχων Καλλιράχης και ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος στον Πρίνο.

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου, έγινε η πρώτη εκφόρτωση πετρελαίου μετά την επανέναρξη της παραγωγής στον Πρίνο από τις εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη.

Διαψεύδει ο δήμαρχος Θάσου τα σενάρια για μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τον Πρίνο στον Λιμένα. Όπως λέει το έχει κάνει ξεκάθαρο στους μικροπωλητές ότι η λαϊκή θα παραμείνει στη δημοτική κοινότητα του Πρίνου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (9-10/06) παρουσιάστηκε η πρώτη θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου «Το Μικρό Καζαβήτι» στον Πρίνο και στο θεατράκι του Μικρού Καζαβητίου.

Δικογραφία σε βάρος του άνδρα που φαίνεται σε βίντεο να χτυπά ένα γατάκι στον Πρίνο σχημάτισε η αστυνομικό τμήμα Θάσου. 

Εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Πρίνου συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού το οποίο υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023.

Οριστικά αποδρομολογήθηκε το πλοίο Νικητής από τις γραμμές της Θάσου μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών καθώς δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την αποδρομολόγηση του πλοίου «Νικητής» συμφερόντων Φιλιάγκου προτείνει ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου.

Σελίδες