"Δεν υπάρχει στρατηγική ανοίγματος στον τουρισμό. Η πρόγνωση για φέτος είναι αρνητική. Οι παράλλογες επιλογές της Κυβέρνησης οδηγούν τις μκρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτα", είπε στον KavalaNews 102.8 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου

 

«Να μην ζήσουμε το φιάσκο του περσινού καλοκαιριού» 

 

"Δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική στόχευση από την κυβέρνηση για ένα νέο σχέδιο εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά και μετατροπής του μοντέλου του τουρισμού σε ένα μοντέλο βιώσιμο και δίκαιο. 

 

Δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για το ταμείο ανάκαμψης που σε σχέση με τον τουρισμό είναι πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας. 

 

Πρέπει να προηγηθεί συζήτηση για το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας για να μην ζήσουμε το φιάσκο του περσινού καλοκαιριού. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει μία ασφαλής στρατηγική ανοίγματος που θα δώσει τη δυνατότητα για την επανέναρξη των ταξιδιών, ανεξαρτήτως της πορείας του εμβολιασμού.

 

Παρατηρούμε μία εμμονή του πρωθυπουργού στην πιστοποίηση του εμβολιασμού το οποίο γίνεται και με επικοινωνιακούς χαρακτήρες, ενώ η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι εφόσον όταν όλοι θα έχουμε εμβολιαστεί τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε αν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε με κάποιο πιστοποιητικό ή με αρνητικό τεστ". 

 

Εμείς έχουμε καταθέσει της προτάσεις για το άνοιγμα του τουρισμού: 

 

- Άρση πατέντας εμβολίων και επιτάχυνση διαδικασίας εμβολιασμού.

 

- Κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα και ενιαία διαχείριση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με προοπτική υλοποίησης σε τρίτες χώρες άμεσου ενδιαφέροντος.

 

- Αξιολόγηση και επικαιροποίηση των συστημάτων ιχνηλάτησης.

 

- Εκτεταμένη χρήση των διαγνωστικών τεστ.

 

 

"Αρνητική πρόγνωση για φέτος"

 

"Μιλούμε με αρνητική πρόγνωση και για τη φετινή σεζόν γιατί έχει χαθεί η περίοδος που κλείνονται τα πακέτα.  Αν δεν υπάρξει αυτή η στρατηγική σήμερα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε εθνικό τότε θα υπάρξει μεγάλη επίπτωση στην συνολικής μας οικονομία το καλοκαίρι". 

 

 

"Νυμφαία – έκαναν τους τουρίστες μπαλάκι"

 

"Η κ. Ελευθεριάδου είχε αναδείξει έγκαιρα το ζήτημα υπονόμευσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής λόγω των παλινωδιών σε σχέση με το άνοιγμα των συνόρων και το κλείσιμο της Νυμφαίας.

 

Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί η κυβέρνηση εμμένει να παστώνει τους τουρίστες στα σύνορα. Παραλογισμός. Είναι κακή εικόνα που άφησε στους τουρίστες. Θα αναδείξουμε το θέμα της Νυμφαίας παίρνοντας και μία πρωτοβουλία για ανάδειξη του οδικού τουρισμού. 

 

Έκαναν τους τουρίστες μπαλάκι, όταν έφτασαν στα σύνορα. Κάκιστη εικόνα που θα το πληρώσουμε φέτος. Υπάρχουν άλλες χώρες που παραμένουν ανταγωνιστικές και είναι πιο ευγενικές ως προς της μεταχείριση και δεν αναφέρομαι στον κόσμο του τουρισμού". 

 

«Οι παράλογες επιλογές οδηγούν σε λουκέτα» 

 

"Είναι απολύτως αναγκαίο να στηριχθεί η εργασία και όχι η ανεργία και να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις. Βλέπουμε εμμονή της κυβέρνησης να οδηγεί τον κόσμο στην ανεργία. Ακούμε τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Σκυλακάκη να μιλούν για επιδότηση μέσω κουπονιών για τις φορολογικές απαιτήσεις που έχει να καλύψει μία επιχείρηση. 

 

Δεν ακούγεται η πρόταση το ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιηθεί το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων που έχει δώσει η Κομισιόν για στοχευμένο πρόγραμμα για τουρισμό και εστίαση για κάλυψη πάγιων δαπανών.

 

Βρισκόμαστε σε παράλογες επιλογές που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν τα λουκέτα. Άρα α λουκέτα είναι μία επιλογή της κυβέρνησης για εκκαθάριση της αγοράς από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις". 

 

Ιματικές πηγές: «Πρόκειται για προσπάθεια υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας»

 

"Η εξαγγελία για την ίδρυση της ΑΕ, καταδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την έλλειψη οράματος στην εκπόνηση μιας εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των λοιπών φυσικών πόρων αναφέρει η Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή, ακραία, στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".