Με εξώδικη διαμαρτυρία προς τους υπουργούς, Νίκη Κεραμέως, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνο Μπαντίκο, ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, ζητά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα σχολεία της Θάσου και κυρίως στον Πρίνο. 

 

Δείτε αναλυτικά: 

 

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σχολείου Πρίνου Θάσου που εδρεύει στον Πρίνο της Θάσου όπως αυτός νόμιμα εκπροσωπείται.

 

1. Προς κο Κωνσταντίνο Μπαντίκο , περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εδρεύει στην οδό τέρμα Σισμάνογλου στην Κομοτηνή.

 

2. Προς κο Νικόλαο Χαρδαλιά , Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που εδρεύει Λεωφ. Κηφισίας 37-39, 151 23 Μαρούσι.

 

3. Προς κα Νίκη Κεραμέως , υπουργό παιδείας που εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι. 

 

4. Προς Κο Βασίλειο Κικίλια , υπουργό υγείας που εδρεύει στην Αβέρωφ 12 Α Τ.Κ 10433 Αθήνα.

 

Όπως σας είναι ήδη γνωστό στο νησί της Θάσου από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έχει ξεσπάσει μια ανεξέλεγκτη επιδημία μετάδοσης του ιού SARS COV 2 με στελέχη της Βρετανικής μετάλλαξης όπως αυτό έγινε γνωστό από εργαστηριακές αναλύσεις.

 

Εφαλτήριο και επίκεντρο αυτής της κατάστασης αυταπόδεικτα και πέραν πάσης αμφιβολίας υπήρξε το σχολικό συγκρότημα στην κοινότητα του Πρίνου.

 

Η κατάσταση αυτή ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει μπει σε τροχιά ύφεσης , τουναντίον διογκώνεται καθημερινά με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο ενώ πολλοί περισσότεροι νοσούν στις οικίες τους.

 

Παρά τις εισηγήσεις τοπικών φορέων και θεσμών όπως ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά αναφέρουμε , (Δήμαρχος Θάσου , Νομίατρος Καβάλας , Διευθυντής Κέντρου υγείας Πρίνου , Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου , Αστυνομική αρχή , Λιμενική αρχή κ.α.) περί αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων και μονάδων του νησιού και μετάβαση στην τηλεκπαίδευση , αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό αρμοδίως και τα σχολεία πλην Λυκείων έχουν εντολή να λειτουργήσουν κανονικά συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Πρίνου πως όπως παραπάνω περιγράψαμε η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

 

Επειδή όπως και τα νούμερα με κρούσματα ανά 100,000 κατοίκους αποδεικνύουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

 

Επειδή με την απόφαση συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων δεδομένης της κατάστασης τίθενται σε χωρίς λόγο κίνδυνο τόσο οι ανήλικοι μαθητές όσο και ο υπόλοιπος πληθυσμός του νησιού.

 

Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών λόγω της έξαρσης και του φόβου δεν προσέρχονται στα σχολεία τους και με την μη έναρξη της τηλεκπαίδευσης μειονεκτούν έναντι παιδιών άλλων περιοχών.

 

Επειδή κανένα πρωτόκολλο δεν μπορεί να αναλύσει και να προβλέψει κατά τόπους και επί μέρους συνθήκες και παράγοντες.

 

Επειδή ο ιός μεταδίδεται ραγδαία εντός του σχολικού περιβάλλοντος γεγονός που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

 

Επειδή η εμμονή στην συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας δεν τεκμηριώνεται επαρκώς σε σχέση και με ότι αρμοδίως έχετε ανακοινώσει κατά περιόδους

 

Σας καλούμε άμεσα όπως προστατέψετε εμάς , τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας και να λάβετε απόφαση για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων και την μετάβαση στην τηλεκπαίδευση εώς ότου τα επιδημιολογικά στοιχεία και η ύφεση αυτών επιτρέψουν την επάνοδο.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ"