Δεκτή έγινε η προσφυγή της Αναστασίας Ιωσηφίδου κατά της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης για το θέμα των δημοτικών τελών. 

 

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο», μετά την απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών, προσέφυγε η ίδια. 

 

Η κ. Ιωσηφίδου μετά από την παραπάνω απόφαση, αντέδρασε και προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152. Εκεί λοιπόν δικαιώθηκε και έγινε δεκτή προσφυγή της. 

 

"Αποτελεί δικαίωση για μένα"

 

"Αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για μένα, η σημερινή απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, με την οποία δέχθηκε την προσφυγή μου κατά της Αποκεντρωμένης  που είχε ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μεγάλες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών.  

 

"Από τα τέλη του 2019 οπότε και η σημερινή διοίκηση του δήμου είχε επιβάλλει αδίκως όπως αποδείχθηκε , δυσθεώρητα μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη , είχαμε ξεκινήσει σαν παράταξη και εγώ προσωπικά  έναν αγώνα για να απαλλάξουμε τους δημότες μας από αυτό το χαράτσι", δηλώνει η Αναστασία Ιωσηφίδου

 

"Ελπίζω Αποκεντρωμένη και Μουριάδης να αποδεχθούν την απόφαση"

 

"Έτσι τον Νοέμβριο του 2020 σε συνεργασία που είχα με τον κ. Ξανθόπουλο, κατεβάσαμε πρόταση για μεγάλες μειώσεις η οποία υπερψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση παρά την έντονη αντίδραση της παράταξης του κ. δημάρχου. Κατά της απόφασης αυτής προσέφυγε ο κ. Μουριάδης και η Αποκεντρωμένη την ακύρωσε", είπε η κ. Ιωσηφίδου.  

 

Εντούτοις όμως και επειδή είναι γνωστό ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα παρατάει ειδικά όταν πιστεύει ότι έχει δίκαιο, προσέφυγα προσωπικά εναντίον της Αποκεντρωμένης και έτσι φθάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

 

Ελπίζω τόσο η Αποκεντρωμένη όσο και ο κ. Μουριάδης να αποδεχθούν την απόφαση αυτή και να απολαύσουν από τώρα και στο εξής οι δημότες μας φθηνότεραδίκαια και πραγματικά ανταποδοτικά τέλη" αναφέρει η Αναστασία Ιωσηφίδου