"Κατόπιν της  εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες δύο ημέρες σε σχολεία του Δήμου Καβάλας,  (κρούσματα σε 2ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ, 3ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο Παληού) - και με δεδομένο ότι απειροελάχιστα έγιναν στο επίπεδο της πρόληψης - ως Ένωση Γονέων του Δήμου Καβάλας, είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε αίτημα περί της αναστολής λειτουργίας όλων  των σχολικών μονάδων σε επίπεδο Δήμου Καβάλας, ως έσχατο μέσο περιορισμού της διασποράς στην κοινότητα", τονίζει η Ένωση Γονέων.  

 

"Είμαστε αποδέκτες της εύλογης ανησυχίας και της αγανάκτησης  γονέων και μαθητών για την εξελισσόμενη κατάσταση και από την θέση μας τις ασπαζόμαστε. 

 

Ήδη τα σχολεία που αναφέρθηκαν τα κρούσματα υπολειτουργούν, επειδή οι γονείς φοβούνται και δεν στέλνουν τα παιδιά τους εκεί, ενώ και καθηγητές βρίσκονται σε καραντίνα.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία.  Ενώνουμε την φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς και από κοινού ζητούμε την διενέργεια rapid tests στις σχολικές μονάδες από κλιμάκια του ΕΟΔΥ", αναφέρουν οι γονείς στην ανακοίνωσή τους.  

 

Έκκληση στους μαθητές

 

"Παράλληλα απευθύνουμε έκκληση στους εφήβους μαθητές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και παρακαλούμε τους γονείς για την συνδρομή τους σε αυτό.

 

Είναι μια δύσκολη και ψυχοφθόρα περίοδος για όλους μας, αλλά ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει με υπομονή μαζί να ξεπεράσουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα", καταλήγει η ανακοίνωση.