Συναγερμός έχει ήδη σημάνει ειδικά σε τρεις περιοχές από τους ειδικούς.

 

Πρόκειται για την Θάσο, τα Ιωάννινα, και την Κάλυμνο, ενώ στο μικροσκόπιο παραμένουν και άλλες οι οποίες βρίσκονται πριν το "κόκκινο".

 

Το πρώτο «καμπανάκι» ήρθε την Τετάρτη (17/2) από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (δες ΕΔΩ).  

 

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει και το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και προχωρώντας εν συνεχεία στις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση ώστε να ληφθούν τα όποια μέτρα. 

 

Η ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού σε Θάσο, Ιωάννινα και Κάλυμνο είναι μεγάλη και όπως επισημαίνουν πολλοί ειδικοί, η λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων αποτελεί μονόδρομο. Κάτι που έχουν επισημάνει και υγειονομική φορείς του νομού Καβάλας μετά και την εμφάνιση κρουσμάτων βρετανικής μετάλλαξης (δες ΕΔΩ). 

 

Ένα βήμα από την «κόκκινη ζώνη» η Θάσος 

 

Όπως είπε στο kavalanews ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος μέσα σε λίγες μέρες εντοπίστηκαν 49 κρούσματα (δες ΕΔΩ) πράγμα που κατατάσσει το νησί στις πρώτες θέσεις με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. 

 

Περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο μπαίνουν την «κόκκινη ζώνη» με όλα τα μέτρα που συνοδεύουν μία τέτοια αλλαγή.

 

Στο ίδιο καθεστώς πιθανόν να ενταχθεί και η Θάσος, νησί με σημαντική επιβάρυνση όπως διαπιστώθηκε από τους επιδημιολόγους της Επιτροπής στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

 

Η περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς: 

 

Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσος, Αργολίδα, Βοιωτία, Κεφαλονιά, Κάρπαθος και Ηράκλειο.