Προβλήματα εντοπίζονται στο κλείσιμο ραντεβού πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις φαρμακοποιοί δεν μπορούν μπουν στο σύστημα από την Παρασκευή

 

Πολίτες από την Καβάλα στην προσπάθεια τους να κλείσουν ραντεβού, με Ταχυδρομικό Κώδικά Καβάλας, Περάμου, Ελευθερούπολης, το μόνο εμβολιαστικό κέντρο που παρέχεται είναι αυτό του νοσοκομείου Καβάλας στο οποίο όμως δεν βρίσκουν διαθέσιμο ραντεβού

 

Σε κατοίκους από την Χρυσούπολη εκτός από το νοσοκομείο Καβάλας, που τους κατευθύνει η πλατφόρμα (όπου δεν υπάρχει ραντεβού), το σύστημα τους στέλνει στην Σταυρούπολη το οποία διαθέτει ανοιχτά ραντεβού

 

Διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας: Υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια 

 

«Από την Δευτέρα (15/2)  ξεκινήσαμε τα εμβόλια και της δεύτερης εταιρείας. Την Δευτέρα κάναμε 152 εμβόλια. 102 της Pfizer και 50 της Astra Zeneca. Συνεχίζεται κανονικά η ροή.  Ήρθαν όλοι όσοι ήταν να εμβολιαστούν», είπε στο KavalaNews ο διοικητής του νοσοκομείο Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.  

 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια ο κ. Κλειτσιώτης είπε: «Στα ραβτεβού που είναι προγραμματισμένα βεβαίως.

 

Όλης της εβδομάδας τα εμβόλια μας ήρθαν. Κάθε μέρα γίνονται περίπου 150 εμβόλια.

 

Θα ήταν ευχής έργων να έρθουν περισσότερα. Ο προγραμματισμός λέει για περίπου 900 την εβδομάδα. Αυτά είναι ήδη στα ψυγεία του νοσοκομείου», λέει ο κ. Κλειτσιώτης

 

«Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί υπάρχει πρόβλημα στο να κλείσουν ραντεβού. Δεν έχουμε εμείς σαν νοσοκομείο αρμοδιότητα σε αυτό. Το ηλεκτρονικό σύστημα λέει αν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού», τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου.  

 

Σίσσυ Ρακιτζή: «Η επάρκεια αφορά τα προγραμματισμένα ραντεβού» 

 

«Περιμένουμε να μπει νέα παρτίδα εμβολίων που θα εισάγει η χώρα. Για την Καβάλα μέχρι την Παρασκευή, αλλά και χθες το μεσημέρι κλείναμε ραντεβού κανονικά. Δεν κλείνονται ραντεβού αν δεν υπάρχουν εμβόλια στις αποθήκες. Η επάρκεια των εμβολίων αφορά τα προγραμματισμένα ραντεβού», λέει στο KavalaNews η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζη.  

 

"Έχουν κλειστεί ραντεβού μέχρι και τον Απρίλιο και κάποια επαναληπτικά φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο», σημειώνει η κ. Ρακιτζή. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, επάρκεια σε εμβόλια υπάρχει και γι’ αυτό άνοιξε το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης που μπορεί να κάνει μέχρι και χίλια εμβόλια την ημέρα. 

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αρμοδιότητα της ΥΠΕ τα ραντεβού. 

 

Δείτε την φωτογραφία στην ενός πολίτης που προσπάθησε να κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο Καβάλας: