Να ανοίξει άμεσα ο κόμβος της Εξοχής από την Ελευθερούπολη προς την Εγνατία Οδό, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας. 

 

“Είναι ο βασικός κόμβος που εξυπηρετεί την Ελευθερούπολη πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου. Οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αναγκάζονται να διανύουν άσκοπα χιλιόμετρα προς άλλα σημεία εξόδου – εισόδου στην Εγνατία Οδό, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο” αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Δέμπας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα: 

 

 

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

 

Σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια μας, για το πρόβλημα μη λειτουργίας - «προσωρινού» κλεισίματος, του κόμβου Εξοχής (έξοδος Ελευθερούπολης) προς την Εγνατία Οδό, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

Είναι ο βασικός κόμβος που εξυπηρετεί την Ελευθερούπολη πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου και δυστυχώς, όσες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, αναγκάζονται να διανύουν άσκοπα χιλιόμετρα προς άλλα σημεία εξόδου – εισόδου στην Εγνατία Οδό, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, με τις επιχειρήσεις μας να προσπαθούν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόβλημα.

 

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τώρα, ο κόμβος παραμένει κλειστός και η ταλαιπωρία είναι τεράστια.   

 

Δεν είναι δυνατόν για τόσους μήνες  η Εγνατία Οδός Α.Ε., να μην έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να μην έχει παραδώσει στην κυκλοφορία, ως όφειλε, και σήμερα να ταλαιπωρούνται οι επιχειρηματίες, αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της.

 

Σας παρακαλούμε και σας ζητούμε να επιμεληθείτε την άμεση απελευθέρωση πρόσβασης των οχημάτων στον κόμβο της Εξοχής προς Εγνατία Οδό, καθώς είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή μας και οποιαδήποτε παράταση ολοκλήρωσης του έργου, δημιουργεί και κάκιστη εικόνα για τη  περιοχή μας, αλλά και προκαλεί ανασφάλεια και κόστος στις μετακινήσεις των επιχειρηματιών και των τουριστών".