Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολο Χρόνη προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων ύδρευσης που χρηματοδοτεί από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα ακόλουθα: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί, μέσω του επιχειρησιακού της Προγράμματος, την ΔΕΥΑΚ Καβάλας με τρία σημαντικά έργα.

 

Το πρώτο έργο, ποσού 2.018.168ευρώ, αφορά την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Κηπούπολη της πόλης της Καβάλας, το οποίο ήδη όπως με ενημέρωσε ο κ. Απόστολος Χρόνης έχει υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του.

 

Το δεύτερο έργο, ποσού 2.368.273 ευρώ, αφορά την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, το οποίο εντός των επόμενων ημερών θα αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

 

Το τρίτο έργο αφορά την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της πόλης της Καβάλας, όπου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί την ΔΕΥΑ Καβάλας με το ποσό των 1.039.500ευρώ.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο για το ενδιαφέρον που έχει δείξει μέχρι σήμερα για την ΔΕΥΑ Καβάλας, αλλά και τον πρόεδρο αυτής Απόστολο Χρόνη γα την άψογη συνεργασία που έχουμε, διότι στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας επιλύοντας οξυμμένα προβλήματα, προβλήματα που ταλανίζουν στην καθημερινότητα τους χιλιάδες συμπολίτες μας, διασφαλίζοντας τη Δημόσια υγεία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής".

 

(δελτίο Τύπου)