Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε την Πέμπτη (14/1) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο είχε μια ευρεία συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και γενικότερα της χώρας.

 

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής μετέφερε τους προβληματισμούς των οδηγών ταξί, όπως του μεταφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καθώς πρόκειται για ένα κλάδο που πλήττεται, σε συνδυασμό και με τους υγιεινομικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί. Επίσης, ο Βουλευτής μοιράστηκε με τον Υπουργό την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Π.Ε. Καβάλας σχετικά με το μέγεθος και τους όρους της Επιστρεπτέας 5.

 

Για τους οδηγούς ταξί, ο Υπουργός απάντησε πως, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Βουλευτή, είχε ολοκληρώσει τις επαφές του με όλους τους συλλόγους επαγγελματιών οδηγών ταξί και λύσεις θα δοθούν τόσο μέσω της Επιστρεπτέας 5 σε όσους είχαν μείωση τζίρου όσο και μέσω ΕΣΠΑ για την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού τους.  

 

Όσον αφορά την Επιστρεπτέα 5, ο Υπουργός κατανοεί πως έχει υπάρξει και ένας βαθμός στρέβλωσης μέσω ανακριβών δημοσιευμάτων, αλλά διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως αυτή τη φορά θα προσμετρηθεί όχι μόνο η μείωση του τζίρου με βάση τα δεδομένα του 2019 αλλά και θα υπάρξει ταβάνι για τις μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρότερες.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τη κατάσταση που επικρατεί  και βρίσκεται πάντα σε θέση να απαντήσει και να λύσει ό,τι ερώτημα του τίθεται. Άκουσε με πολύ ενδιαφέρον και κατανόηση τους προβληματισμούς που του μετέφερα. Ευχαριστώ τον Υπουργό και το επιτελείο του για το άοκνο έργο, προκειμένου να κρατήσουν την οικονομία μας όρθια αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

 

(δελτίο Τύπου)