Από τις 16 Ιανουαρίου αρχίζει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Από τα 4 εμβολιαστικά κέντρα που ήταν στον σχεδιασμό να λειτουργήσουν στο νομό Καβάλας, η αρχή θα γίνει με δύο, στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη σε πλήρη λειτουργία μπαίνουν όλα τα κέντρα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

 

Οι ημερομηνίες-κλειδιά για την 4η ΥΠΕ  

 

ΑΜΘ-Κεντρική Μακεδονία 

 

16 Ιανουαρίου: τα Νοσοκομεία και ορισμένα Κέντρα Υγείας

 

20 Ιανουαριου: 19 Κέντρα Υγείας με 27 εμβολιαστικά κέντρα 

 

4-10 Φεβρουαρίου: Μπαίνουν όλα σε λειτουργία. 

 

«Ο προγραμματισμός προχωρά δίχως προβλήματα. Στο νοσοκομείο Καβάλας δεν χάθηκε ούτε μία δόση. Δύο μέρες πριν πάει ο ασθενής για εμβολιασμό θα φτάνει το εμβόλιο», είπε στο KavalaNews.GR o διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.   

 

Σχετικά με τις «παραφωνίες» για το γεγονός ότι κάτοικοι από το Νέστο ή την Θάσο θα πρέπει να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο Καβάλας ή την Ελευθερούπολη (δες ΕΔΩ) ο κ. Τσαλικάκης σημείωσε: 

 

«Σε 72 ώρες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δεκτό ή όχι το ραντεβού. Μπορούν να μην το δεχτούν και να κλείσουν εκ νέου ραντεβού όταν ξεκινήσει και το Κέντρο Υγείας Πρίνου ως εμβολιαστικό κέντρο». 

 

"Δεν είναι απλή διαδικασία για τα νησιά"

 

«Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο. Είναι επικίνδυνο όμως να ανοίξεις απότομα και κυρίως στη νησιωτική χώρα. Δεν είναι απλή διαδικασία. Εμπλέκονται πολλά υπουργεία στον εμβολιασμό, δεν είναι κάτι απλό. Γι΄αυτό και πολλά νησιά του Αιγαίου μπήκαν ελάχιστα σε πρώτη φάση. Σαμοθράκη και Θάσος θα μπουν σε δεύτερο χρόνο", επεσήμανε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ. 

 

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν ραντεβού και έπονται οι φαρμακοποιοί.