γράφει ο 

Ευριπίδης Ταρασίδης

 

«Καπιτώλιο» είναι τέλειο όνομα για σκυλάδικο στην Εθνική. 

 

ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ LIVE: ΜΕ ΤΗΝ ΓΩΓΩ ΒΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ.

Εννοείται πως στο Καπιτώλιο μπήκαν αντίφα ντυμένοι οπαδοί του Τραμπ. Γιατί, αν οι αντίφα ήταν δίπλα σ’ αυτούς τους τύπους, θα ήταν κουλ και δεν θα τους έκαναν ολική περιποίηση με χτένισμα, κούρεμα, μανικιούρ και πεντικιούρ,ε;

 

Και φυσικά και οι Αγανακτισμένοι είναι το ίδιο με τους φασίστες που μπούκαραν στο Καπιτώλιο. Γιατί, άλλωστε, οι Αγανακτισμένοι ήταν υποκινούμενοι από τον αρχηγό ενός κράτους, ο οποίος έχανε την εξουσία. 

Εντάξει, κάτι λεπτομέρειες του τύπου «η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ε) έκοψε δύο μισθούς» και κάτι «έκλειναν επιχειρήσεις» και «παίρνονταν μέτρα λιτότητας», τα ακούω βερεσέ. 

 

Και εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το οργάνωσε. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 από τις οποίες αναδείχτηκε η τότε κυβέρνηση, έλαβε 5,04%. Αλλά εντάξει, κουβέντα να γίνεται.

«Μα είχαν κρεμάλες και μούτζωναν την βουλή», λένε οι ακραίοι του κέντρου. Μπράβο ρε. Όχι, μπράβο. Από το 1 εκ. κόσμου υπήρχαν 5 απολιτίκ και άλλοι 100 που μούτζωναν. Όχι, και γαμώ τις αναλύσεις.

 

Να πούμε ότι τρεις φορές έχει επιχειρηθεί ντου στην ελληνική Βουλή και-ω του θαύματος- και στις τρεις πρωτοστάτησαν δεξιοί και ακροδεξιοί σχηματισμοί. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες, στην ίδια συγκέντρωση ήταν και στελέχη της ΝΔ. Να τα λέμε όλα. 

 

Να σας πω ότι μάλωσαν Μαλέσκου - Μουτσινάς και με πήραν τα δάκρυα. 

 

Όπως πήραν τον Κικίλια όταν μιλούσε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές γιατί, σου λέει, δέθηκε άρρηκτα μαζί τους. 

Γλυκούλης.

 

Βέβαια, δεν δάκρυσε όταν:

- καταψηφιζόταν η τροπολογία για την πληρωμή ενός επιπλέον μισθού για όλους

-όταν ο υφιστάμενος του στο Υπουργείο τους κατηγορούσε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

-όταν τους εξόντωνε γιατί δεν ήθελε να κάνει προσλήψεις, μην και χαλάσει το κονέ με τον ιδιωτικό τομέα την επόμενη μέρα της πανδημίας

-όταν ο Μακάριος έλεγε ότι είναι υποκινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαμαρτύρονται

-όταν μειωνόταν 400 εκ. ο προϋπολογισμός για την υγειά

-όταν άδειαζαν τα Κέντρα Υγείας μπας και σώσουν την κατάσταση

-όταν γιατροί από την Αττική πήγαιναν στη Β. Ελλάδα γιατί η περιοχή έβραζε

-όταν δεν άκουσαν τους λοιμωξιολόγους και γιόρτασαν τον Αγ. Δημήτριο με αποτέλεσμα να φουλάρουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και να πεθάνει κόσμος

-όταν οι εκλεκτοί διοικητές σε νοσοκομεία απειλούσαν με κυρώσεις σε όσους γιατρούς διαμαρτύρονταν.

 

Καλά πήγε αυτό.

 

Ευτυχώς, πάνε καλά οι εμβολιασμοί. 

Απ’ όσο μαθαίνω, προβλέπεται να καταφέρει να εμβολιαστεί το 70% του μητρώου στελεχών της ΝΔ και μετά να πάρουν σειρά όσοι είναι στη mailing list των τοπικών οργανώσεων. 

 

Στο σημείο αυτό να συγχαρούμε όσους λένε «όλοι ίδιοι είναι», βλέπουν την Κεραμέως να βάζει αστυνομία στα πανεπιστήμια και δεν ντρέπονται. 

Άλλωστε, επί ΝΔ είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε αριθμό αστυνομικών ανά φοιτητή. 

 

Και για όποιον αμφιβάλει, ας ρωτήσει τον Άρη που ξέρει.

 

 

 

Αυτός ο Φρουζής που διώκεται, είναι το ίδιο πρόσωπο που προσκαλούσε τον Αρκουμανέα (αυτόν του ΕΟΔΥ) σε κάτι τραπεζώματα; 

 

Είναι ο ίδιος που αντάλλασσε e-mail με τον Κυριάκο για να τον ενημερώσει ποιους θα καλέσει στο δείπνο που κάνει προς τιμήν του;

Ρωτάω, μήπως είναι κανένας πρωτοξάδερφος.

 

 

Να σας πω ότι κουρεύτηκε η Φαίη Σκορδά και απ’ όσο μαθαίνω την κούρεψε η γυναίκα του Πέτσα. 

Δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis. Τάδε έφη ο πρωθυπουργός μίας αστικής δημοκρατίας, την ώρα που έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα πολιτικό πρόσωπο και ελέγχονται άλλα δύο, τα οποία είναι και μέλη του κόμματος του. Αυτό στη γλώσσα του πατινάζ λέγεται «διάκριση εξουσιών».

 

Γιώργο; Εσύ;

 

Είδα τη συνέντευξη του Κυριάκου στον Χατζηνικολάου. 

Μερικές ερωτήσεις που, κατά την ταπεινή μου άποψη, έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν:

-Κύριε πρωθυπουργέ, πόσο τέλειος είστε;

-Πιστεύετε στον έρωτα με την πρώτη ματιά;

-Πώς γυμνάζετε τους πλάγιους κοιλιακούς;

-Ποια η αγαπημένη σας σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων;

 

Ο οποίος Χατζηνικολάου, αφού ζήτησε συγγνώμη από τον Ηλιόπουλο επειδή τον κατηγόρησε ότι συνέκρινε τους νεκρούς στο Μάτι με τους νεκρούς της πανδημίας, είπε ψέματα ότι την σύγκριση την έκανε ο Τσίπρας στον Παπαδάκη. Είπε, ότι αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ενώ ο Μητσοτάκης μετά από τόσους χιλιάδες νεκρούς δεν ζητάει μια συγνώμη, δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Αλλά στα αυτιά του Χατζηνικολάου και τον τρολ του διαδικτύου είναι ένα κι το αυτό.

 

Αυτή είναι κύριοι η σωστή η δημοσιογραφία. 

 

 

Ένα τελευταίο, αφιερωμένο σε ΣΥΡΙΖΑίους.