Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα του εμβολιασμού (8/1) στο Νοσοκομείο Καβάλας. Πρώτος εμβολιάστηκε ο νευροχειρούργος και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Βαγγέλης Καμπουρίδης (δες ΕΔΩ). Την Πέμπτη (7/1) παρελήφθησαν 460 εμβόλια και σύμφωνα με τον προγραμματισμό την πρώτη μέρα έγιναν 100 εμβόλια και από το Σάββατο θα γίνονται 120. 

 

Στο νοσοκομείο Καβάλας υπάρχουν δύο εμβολιαστικά κέντρα. Υπεύθυνος έχει οριστεί ο Διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής Γιάννης Καρατζιώτης. Την Δευτέρα 150 επιπλέον εμβόλια θα καταφθάσουν και στο σύνολο τους αναμένεται να καλύψουν όσους εξέφρασαν την επιθυμία να εμβολιαστούν από το νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας. 

 

Ντίνος Κλειτσιώτης: Διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας 

«Ξεκινήσαμε με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και την προϊσταμένη της κλινικής covid. Έκαναν κι εγώ το εμβόλιο. Η διαδικασία πάει καλά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Με το που δηλώνουμε στον υπολογιστή ότι έγινε ο εμβολιασμός έρχεται ειδοποίηση για την επόμενη ημερομηνία». 

 

 

Αχιλλέας Γερόπουλος: Υποδιοικητής νοσοκομείου Καβάλας 

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί είμαι από τους ανθρώπους που θα πάρουν το εμβόλιο, αυτό το επίτευγμα της τεχνολογίας και με αυτό πιστεύουμε ότι θα βάλουμε τέλος στην διάδοση του κορωνοϊού. Πιστεύω να έρθουν γρήγορα τα εμβόλια όλων των εταιριών για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.» 

Κατερίνα Πετράκη: Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Καβάλας

 

«Είναι ιστορική στιγμή για το νοσοκομείο μας. Είναι η αρχή του τέλους για όλο αυτό που περνάμε. Ελπίζουμε να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται και συνάδελφοι και πολίτες. Αυτοί που έχουν νοσήσει θα κάνουν εμβόλιο σε δεύτερο χρόνο και είναι κάποιοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχει διευκρινιστεί αν πρέπει να εμβολιστούν ή όχι». 

 

 

Χαρίλαος Λώτης: Διευθυντής 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ

 

Ξημέρωσε μία χαρούμενη μέρα για όλους με εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα έχουμε το βλέμμα μας στη γιορτή. Σε ότι φορά το ΕΚΑΒ θα προσωρήσουν άμεσα και οι εμβολιασμοί του προσωπικού του ΕΚΑΒ. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό  μας είναι να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες για να μπορέσουμε να ζήσουμε. 

 

* Επίσης κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών δεν επετράπη η είσοδος στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. 

 

 

*Στην κεντρική φωτογραφία ο παθολόγος και πρόεδρος της επιτροπης νοσοκομειακών λοιμώξεων νοσοκομείου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης.