Έντονη βροχόπτωση πλήττει σήμερα (7/12) το νησί της Θάσου. Ισχυρή ποσότητα βροχής έπεσε στον Θεολόγο όπου "φουσκωσε" χειμάρρους. Ωστόσο το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο έκει.

 

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, σε πολλά σπίτια του Θεολόγου το νερό φτάνει θολό και δεν είναι πόσιμο. 

 

Όπως αναφέρει σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα Neromilos thassos, η σύσταση προς τους κατοίκους του Θεολόγου είναι να μην πίνουν νερό από την βρύση, ενώ προς τους κατοίκους του Ποτού να αποφεύγουν τον χείμαρρο. 

 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

"Η έντονη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή στο Νερόμυλο στην Αγία Βασιλική Θεολόγου έχει δημιουργήσει χείμαρρο που έχει μεγάλο όγκο νερού . Τα μικρά μας αντιπλημμυρικά και ο καθαρισμός του χειμάρρου από προσωπική εργασία άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα!

 

Το δίκτυο της ΔΕΥΑ Θάσου όμως έχει εισροή λάσπης λόγο του ότι δεν πρόλαβαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Θάσου να κλείσουν τις τρύπες του Νοεμβρίου 19 παρά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος και το ΔΣ δευαθ την Παρασκευή που μας πέρασε. Καλό είναι οι κάτοικοι του Θεολόγου να μην πίνουν νερό από τις βρύσες και του Ποτού να αποφεύγουν τον χείμαρρο".

 

Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, είπε πως: "Είμαστε σε επιφυλακή για τα καιρικά φαινόμενα" ενώ για το νερό στον Θεολόγο δεν σχολίασε κάτι για την ώρα.  

 

Φωτογραφία: Neromilos Thassos