Θεολόγος

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε στις 10 Ιουνίου 2023 ο ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος «Δόξα Θεολόγου Ποτού Θάσου.

Αιμοδοσία την Κυριακή 2 Ιουλίου από τις 9:00 π.μ. έως 13:00  διοργανώνει ο πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου Μ.Ε.Σ Χατζηγιώργης.

Ο Θεολόγος της Θάσου είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός που διατηρεί την παράδοση και τον πολιτισμό του, αξίζει να περιδιαβείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια του και να θαυμάσετε τα πέτρινα αρχοντικά, τα γιοφύρια, τη μακεδονική αρχιτεκτονική και το φυσικό κάλλος του καταρράκτη Κεφαλόγουρνα. 

Ο Γιώργος Παρσαλίδης με βίντεο και φωτογραφίες του μας παρουσιάζει μία δράση που έγινε στη Θάσο.

Σε ανακοίνωση της που περιέχει και φωτογραφικό υλικό, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου αναφέρει πως οι σωληνώσεις ύδρευσης στο ρέμα του Θεολόγου είναι για εκατοντάδες μέτρα εκτεθειμένες στην επιφάνεια του εδάφους.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (17/04) εκατοντάδες πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους στον Θεολόγο Θάσου τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, συμμετέχοντας σε ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στα μέσα του 16ου αιώνα.

Από τον κ. Βασίλειο Τσιλογεώργη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

Ο Θεολόγος είναι γνωστός σε ντόπιους και επισκέπτες για τις παραδοσιακές ταβέρνες του που σερβίρουν ψητό κατσικάκι αλλά και για την μακεδονική αρχιτεκτονική του που μπορεί κανείς να δει στα διατηρητέα κτίρια του.

Η Κεφαλόγουρνα στον Θεολόγο της Θάσου είναι ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού, στη βορειοανατολική πλευρά του και είναι προσβάσιμος μέσω ενός μονοπατιού.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 19:30 η καρδιά της Θάσου χτυπάει στο Θεολόγο, για ένα από τα παλιότερα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Ολοσχερώς κάηκε το σπίτι στο Θεολόγο της Θάσου μετά τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου Δείτε εδώ 

Την ψυχρή εισβολή της κακοκαιρίας “Διομήδης” δέχτηκε και η Θάσος με ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις που σκέπασαν με χιόνι αρκετά χωριά του νησιο

Τα προσμένουν με αγωνία και σαν φτάνει ο καιρός τα απολαμβάνουν με την ψυχή τους. Το τσίπουρο για τους Έλληνες είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. 

 

Πόλο έλξης τουριστών αποτελεί φέτος ο Θεολόγος της Θάσου. Ο λόγος; Η Κεφαλόγουρνα με τους καταρράκτες της. Ο κόσμος συρρέει να την επισκεφθεί από κοντά και να κολυμπήσει στα δροσερά νερά της. 

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου ανάμεσα στα Καλύβια Ποτού και τον Θεολόγο της Θάσου σε χορτολιβαδική έκταση. Άμεση ήταν η επέμβαση του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου με 4 οχήματα και η φωτιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο. 

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 31 Ιουλίου σε αυλή σπιτιού στο Θεολόγο της Θάσου από γυαλί που πύρωσε με τις υψηλές θερμοκρασίες και το δυνατό ήλιο και προκαλώντας σπίθα και πυροδότησε τα χόρτα που βρίσκονταν εργάτες που δούλευαν

Το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου, μαγεύει τον επισκέπτη με τις πανέμορφες παραλίες και την πλούσια ιστορία.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου πραγματοποιεί μια πεζοπορική βόλτα την Κυριακή (27/6) στη μνήμη του εκπαιδευτή ορειβασίας Αλέκου Τσιλογεώργη

 

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε σελίδα του Facebook και εφημερίδας της Καβάλας, τα οποία έχουν σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων όσον αφορά στη ποιότητα του νερού στον ο

Μετά τα απανωτά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στον Θεολόγο της Θάσου και τα έξτρα δείγματα που έλαβε η ΔΕΥΑΘ από την περιοχή για να

Σελίδες