Κατέληξε ο ένας από τους τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν χθες από νοσοκομείο της Δράμας στο νοσοκομείο «Αττικόν» στην Αθήνα.

 

Οι  τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν την Πέμπτη από την Δράμα με ειδική πτήση και μέσα σε ειδικές κάψουλες σε τρία νοσοκομεία της Αθήνας καθώς ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Άμεσα μόλις έφτασαν στα νοσοκομεία οι ασθενείς διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Οι τρεις ασθενείς, άνδρες, οι δύο ηλικίας 76 ετών και ο τρίτος 73, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Δράμας. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν μέχρι χθες ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί έκριναν, ελλείψει κλινών Εντατικής, ότι πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα.

 

Η υγεία των τριών ασθενών με Covid-19 ήταν τόσο σοβαρή που απαιτήθηκαν πέντε ώρες από τη στιγμή που έφτασε το C-130 στο αεροδρόμιο της Καβάλας (δες ΕΔΩ)για να μπορέσουν οι γιατροί να δώσουν το «πράσινο φως» να ταξιδέψουν. Η άφιξή τους στα νοσοκομεία της Αττικής (ένας στο «Αττικό», ένας στο «Σωτηρία» και ένας στον «Ευαγγελισμό») αναμενόταν χθες νωρίς το βράδυ.

 

Το νοσοκομείο της Δράμας είναι από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, πλην της Θεσσαλονίκης, που δέχονται ισχυρή πίεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ τρεις ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι στα διαμορφωμένα χειρουργεία, καθώς όλες οι κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες. Τα νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών είναι, επίσης, νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που βρίσκονται στα όριά τους.