Στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης (12/11) στα προ ημερησίας θέματα ζητήθηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να γίνει γνωστό το πλάνο της διοίκησης για την βοήθεια και ενίσχυση των πολιτών, λόγω κορωνοϊού.  

 

Σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη ο Θόδωρος Μουριάδης προανήγγειλε γενναία μείωση στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, κάτι που θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, ενώ υπάρχει σχέδιο και για τις ευπαθείς ομάδες.

 

Σε ο,τι αφορά τους εργαζομένους του Δήμου: «δουλεύει κατά 50% με τηλεργασία, όπου είναι εφικτό. Δεν υπάρχει εργαζόμενος απροστάτευτος», είπε ο δήμαρχος Καβάλας. Επίσης τόνισε ότι οι Δήμοι λόγω της πανδημίας έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν προσωπικό στην καθαριότητα, ώστε να στελεχωθούν τα απορριμματοφόρα όταν κριθεί σκόπιμο.

 

Δες ΕΔΩ τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων για τη διαχείριση του lockdown. 

 

Ανάγκη η δημιουργία ογκολογικής και αιματολογικής κλινικής στο νοσοκομείο

 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ογκολογικής και αιματολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Καβάλας.

 

Με τη λειτουργία των παραπάνω κλινικών θα λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα των ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη για την θεραπεία τους, κάτι που σημαίνει επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία.

 

Επίσης σε αυτό που συμφώνησαν οι αρχηγοί των παρατάξεων είναι ότι δεν φτάνει μόνο ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προς το υπουργείο Υγείας αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την ώθηση που μπορούν να δώσουν τόσο τα σωματεία εργαζομένων αλλά και άλλοι φορείς, ακόμα και οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού Καβάλας.

 

«Πρέπει από αύριο να συζητήσουμε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τους δημάρχους του νομού και τους βουλευτές. Για να έχουμε κοινό βηματισμό» είπε ο δήμαρχος Καβάλας.

 

Το αίτημα προς τον Δήμο Καβάλας για το ψήφισμα ογκολογικής κλινικής τέθηκε από τον σύλλογο εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας.