Μία περιπέτεια περίμενε του 91 επιβάτες του πλοίου «Άκουα Μπλου» στο δρομολόγιο από Λαύριο προς Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα.

 

Πιο συγκεκριμένα το χθες το βράδυ ενημερώθηκε  η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, διαπιστώθηκε εμπλοκή της πλωρίας άγκυρας με το Ε/Γ -Ο/Γ ''ΜΑΚΕΔΩΝ'' Ν.Π. 9142 εντός του όρμου του λιμένα Λαυρίου.

 

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια εκ νέου στο λιμένα, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα Ρ/Κ πλοίο λιμένα Λαυρίου και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

 

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ πρωινές ώρες σήμερα, το πλοίο απέπλευσε για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, μετά την απεμπλοκή της άγκυρας και τη διενέργεια ελέγχου από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) του λιμένα Λαυρίου.

 

Το «Άκουα Μπλου» μετά την απεμπλοκή της άγκυρας αναχώρησε την Κυριακή (8/11), από το λιμάνι του Λαυρίου και το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:

 

Στην Καβάλα αναμένεται να καταπλεύσει γύρω στις 23:30.

 

Την Δευτέρα 9/11/2020 από

 

Καβάλα στις 00:05

 

Λήμνο 04:30/05:00

 

Άγιο Ευστράτιο 06:30/06:45

 

άφιξη στο Λαύριο 14:45